Îmbăierea câinilor de talie mică

238
Îmbăierea câinilor de talie mică - 6augbaiecaine-1375802490.jpg

Articole de la același autor

"Am auzit o grămadă de versiuni despre cum și când trebuie spălat un câine. Sunt abonat la Cuget Liber și citesc această rubrică. La câini nu prea mă pricep, căci e prima oară când am în casă așa ceva, de fapt l-a primit copilul cadou, asta e. Ei îl răsfață, e micuț și cu părul scurt, pe căldurile astea toată ziua îl spală în chiuvetă, îl parfumează … iar câinele se agită. Să fie de la baie? Cu mulțumiri, Lucian Manole".

v v v

Cât de des trebuie spălat un câine, ce șampoane se pot folosi pentru îmbăiere sunt întrebări care-i frământă, domnule Manole, și pe alți stăpâni de patrupede. Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, când este vorba despre câinii cu părul scurt, baia trebuie să se facă mai rar. Zilnic, însă aceștia trebuie periați și șterși cu o cârpă udă, procedură chiar mai folositoare și binefăcătoare pentru animal decât baia în sine.

Pe de altă parte, indiferent de părul animalului, înainte de îmbăiere, acesta trebuie să fie periat și pieptănat, iar nodurile care nu pot fi desfăcute se vor tunde cu mare grijă.

Când nu e permisă baia. Referitor la rasele canine cu părul foarte fin, baia este contraindicată. Totul, din cauză că părul, în contact cu apa, se împâslește și se degradează. Așa stând lucrurile, la aceste rase, toaletarea este bine să se facă doar prin pieptănare, periere și ștergere de praf cu ajutorul unei cârpe ude.

Cât privește parfumarea, aceasta este contraindicată, din simplul motiv că îi conferă animalului o senzație neplăcută și, mai mult decât atât, îi produce iritare, agitație, lucruri pe care le-ați sesizat și dumneavoastră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde