Medicul de gardă

"Copilul meu are deja cocoașă!"

187

Articole de la același autor

"Este posibil ca din cauza rucsacului de școală prea greu, copilul meu, care a trecut într-a doua, să aibă așa de mari probleme cu coloana? Copilul meu are deja cocoașă, sunt disperată! Ajutați-mă să rezolv problema, cu mulțumiri, Aura G.".

v v v

După cum ne-a explicat dr. Mihaela Mihai, medic specialist kinetoterapie, este posibil ca începutul problemelor coloanei vertebrale să aibă loc în primii ani de școală, cum apreciază și cititoarea noastră.

Referitor la deviațiile coloanei vertebrale mai întâlnite la elevi, acestea sunt, în covârșitoarea majoritate a cazurilor, cifoza și scolioza.

Ce este… cocoașa. Cifoza, de exemplu, se manifestă prin curbarea excesivă a coloanei în regiunea toracică și favorizează formarea așa-zisei cocoașe.

Pe de altă parte, scolioza este o modificare a curburilor fiziolo-gice, îndeosebi în regiunea lom-bară, luând forma literei "C", urmată câteodată și de o modificare apărută în zona următoare, de data asta sub forma literei "S". Lucrurile se agravează însă când vorbim de cifoscolioză, care este o deviație dublă a coloanei verte-brale. Suficiente motive pentru ca medicul specialist să recomande părinților, medicilor școlari să urmărească mai atent poziția adoptată de copil pe scaun.

Întrucât, în majoritatea situa-țiilor, părinții amână vizita copilului la un medic specialist, când boala este deja avansată, pentru a se evita intervențiile chirurgicale, medicul vă recomandă, doamnă Aura, să luați cât mai repede posibil legătura cu un specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.301 secunde