ANOMALII DIN SISTEM. Cum dă statul ALOCAȚII COPIILOR MORȚI sau celor deja majori

583
1
ANOMALII DIN SISTEM. Cum dă statul ALOCAȚII COPIILOR MORȚI sau celor deja majori - alocatiicopii1-1372948685.jpg

Articole de la același autor

Alocația pe care copiii români o primesc de la stat este aproape simbolică. Este imposibil să crești un copil cu 42 de lei pe lună, dar pentru multe familii sunt o sursă importantă de venit. Totuși, se întâmplă ca, din neconcordare a bazelor de date ale instituțiilor, banii să ajungă la cei care nu mai au dreptul. Așa se face că statul a plătit alocații pentru 1.122 de copii care erau morți de câțiva ani, precum și pentru 153 de tineri care au împlinit 18 ani și nu au făcut dovada continuării cursurilor școlare. 


Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a făcut o campanie de verificare a situației plății tuturor alocațiilor de stat pentru copii, descoperindu-se astfel că statul a plătit în mod eronat alocații pentru 1.275 de copii decedați sau tineri care au împlinit 18 ani și nu mai urmează cursurile profesionale sau liceale. Cele mai multe plăți de alocații pentru copii decedați au fost înregistrate în Suceava (87), București (84), Timiș (74), Iași (70), Teleorman (47), Constanța (46), Neamț (45) și Vaslui (40). 


Suspiciuni confirmate, la Constanța 


"În conformitate cu metodologia aprobată de ANPIS, a fost stabilit eșantionul pentru județul Constanța care a cuprins un număr de 50 de CNP-uri beneficiari cu suspiciune de decedat, care apăreau în baza de date ca beneficiari, fiind decedați, și un număr de 89 de CNP-uri beneficiari cu vârsta mai mare de 18 ani, care, de asemenea, apăreau ca fiind în plată, dar nejustificat", explică directorul AJPIS Constanța, Marin Țopai. Potrivit acestuia, cele două eșantioane au fost verificate, iar pentru patru CNP-uri, suspiciunea de decedat se infirmă, ca și pentru 82 de CNP-uri ale beneficiarilor mai mari de 18 ani. Pentru 46 de copii, alocația a fost acordată deși aceștia încetaseră din viață, ca urmare a faptului că agenția a fost anunțată cu întârziere despre deces. În ce privește cei șapte beneficiari care împliniseră 18 ani, dar primeau în continuare alocația, s-au verificat adeverințele prezentate de către unitățile școlare și s-a constatat că dreptul fusese eronat stabilit. 


"Să dea banii înapoi!" 


"Ca urmare a neconformităților constatate față de prevederile legale, au fost dispuse măsuri de încetare a dreptului și stabilirea sumelor reale de recuperat pentru beneficiarii de alocație, în cazul copiilor decedați, și de recalculare a dreptului la alocația de stat pentru copii pentru beneficiarii de alocație de stat pentru care verificarea CNP-urilor a condus la confirmarea suspiciunii de plată necuvenită a beneficiului de alocație de stat în cazul beneficiarilor cu vârsta peste 18 ani", a mai adăugat directorul Marian Țopai. 


Comentează știrea

Nelu
5 iulie 2013
la subiect

Daca nu s-a luat nici o masura cu cei ce au mintit si au luat subventii NEMERITAT, in contra si peste normele de bun simt, a legii, a situatiei lor materiale. Si daca, culmea aceasta imbogatire fara justa cauza, aceasta imoralitate mai este sprijinita si de Primarul nostru care a pus la bataie tot serviciul juridic al primariei in sustinerea juridica si morala a escrocilor, e normal ca au aparaut si alti escroci, dupa principiul daca se poate, de ce nu. Acum, sa salte din nou Primaria pe toti juristii si sa le dea si lor ajutor in instanta, adica meniul casei si continuarea imoralitatii. Rusine !, minciuna si escrocheria nu e sanctionata ci este aparata.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Zeci de copii internați de Rusalii
Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de ochii copilului
Pagina a fost generata in 0.5773 secunde