Ce gătim rapid astăzi

185
Ce gătim rapid astăzi - sitecegatim-1407082949.jpg
Pui delicios cu alune. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat, o ceapă mare, un ardei gras verde, sos de soia, 100 g alune. Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt și se pune la călit. După ce se sticlește, se adaugă și ardeiul mărunțit. Cât timp se călesc ceapa și ardeiul, carnea se taie cubulețe. Se pune și carnea în tigaie, apoi se stropește din abundență cu sos de soia. După ce puiul este gata se pun alunele, se acoperă tot și se mai lasă pe foc încă trei-patru minute. Se servește cu garnitură de orez și este un preparat delicios.

Fursecuri. Ingrediente: 2 căni de făină, 300 grame de unt de arahide, trei sferturi cană zahăr brun, trei sferturi cană zahăr tos, 250 grame de unt obișnuit, 150 grame ciocolată amăruie, 2 ouă, o lingură praf de copt, o linguriță bicarbonat. Mod de preparare: Într-un castron adânc amestecați cu ajutorul unui mixer untul, tăiat cubulețe, la temperatura camerei, untul de arahide, zahărul, zahărul brun și ouăle. Amestecați bine timp de aproximativ zece minute până se topesc granulele de zahăr. Încorporați în amestecul din vas ingredientele uscate: praful de copt, bicarbonatul și făina. Amestecați bine până se încorporează făina, apoi adăugați ciocolata. Dacă folosiți ciocolată vrac, tăiați-o în bucăți, dar aveți grijă să nu vă iasă foarte mici. Dacă folosiți ciocolată tabletă, rupeți-o, iar dacă preferați ciocolata granule, adăugați-le pur și simplu în compoziție. După ce încorporați granulele de ciocolată, introduceți coca la rece pentru aproximativ două ore. Pentru a vă ușura munca puteți forma coca, într-o folie alimentară, sub forma unui rulou de grosimea unei căni. Încingeți cuptorul la 150 de grade. Tapetați fundul unei tăvi, de preferință tava cuptorului, cu hârtie de pergament. Împărțiți cu o lingură aluatul în 12 bucăți egale și formați tot atâtea sfere. Puneți câte șase sfere în tavă, la distanțe egale una de cealaltă și presați-le cu o lingură, furculiță sau cuțit, chiar nu trebuie să aibă o formă prea bine definită. Restul bucăților de cocă păstrați-le la rece până le vine rândul la cuptor. Dacă ați format un rulou conform sfatului anterior, nu trebuie decât să-l tăiați în 12 bucăți egale. Introduceți tava la cuptor pentru 12-15 minute. Scoateți tava din cuptor, lăsați-o să se răcorească puțin și scoateți fursecurile cu grijă. Puneți-le la răcit pe un grătar, poate fi chiar cel al cuptorului așezat pe un vas. Repetați operațiunea cu restul de cocă. Se servesc reci și se păstrează chiar și două săptămâni în cutii metalice sau vase ceramice, la loc uscat și răcoros.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Unde schimbi valuta deteriorată
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Cum se rezervă  un loc de parcare
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Uite popa,  nu e popa!
Pagina a fost generata in 2.6015 secunde