Sfaturi pentru a prepara o dulceață reușită

172
Sfaturi pentru a prepara o dulceață reușită - sitesfatdulceata-1407082969.jpg
Este sezonul fructelor și, implicit, al preparării gemurilor și a dulcețurilor de tot felul. Iata cîteva sfaturi recomandate de Culinar.ro, pentru a prepara cea mai delicioasă dulceață de fructe:

Spală bine fructele și lasă-le să se usuce. După ce ai stabilit care va fi rețeta de dulceață pe care o vei prepara și ai cumpărat toate ingredientele, spală fructele în mai multe ape, astfel încât să nu rămână praf sau insecte pe ele. Lasă-le apoi să se usuce bine, ca să le poți manipula ușor, dar și pentru a nu rămâne apă în dulceață.

Ingredinete. Decide ce fel de dulceață vei pregăti. Pe baza rețetei achiziționează toate ingredientele de care ai nevoie: fructe, zahăr, lămâi, gelatină etc. Ia o cantitate puțin mai mare de fructe, pentru a putea avea destule pentru dulceață, printre ele s-ar putea să se strecoare și câteva stricate, pe care va trebui să le înlături, deci ar fi indicat să ai de unde alege.

Folosește lămâie, frunze de mentă și sâmburi: Feliile de lămâie tăiate în dulceață și frunzele de mentă împrăștiate prin cratiță dau conținutului acesteia un plus de aromă și gust. Totuși, nu puneți prea multe felii de lămâie sau prea multe frunze de mentă, pentru a nu le strica efectul. În dulceața de piersici, de exemplu, se pot adăuga și câțiva sâmburi de fruct, după ce au fost bine spălați sau sparți și luat doar miezul. Aceștia vor da dulceții un gust ușor amărui și o aromă savuroasă. Trebuie scoși însă înainte de a pune dulceața în borcane.

Ideal ar fi să se fiarbă de două ori: Pentru ca dulceața să fie și mai bună, este indicat să fie fiartă încă o dată, după ce ai fiert-o bine în prima zi. După ce s-a fiert în prima zi, ia-o de pe foc și acoper-o cu un prosop ud curat și care să nu poarte vreo urmă de miros. Las-o să se răcească până a doua zi, într-un loc răcoros din casă. A doua zi mai dă-o într-un clocot, apoi repetă procedura cu prosopul ud și las-o până a doua zi. Abia apoi o poți pune în borcane.

Depozitarea, numai în borcane perfect curate: Pentru a păstra dulceața este bine să folosesti borcane bine spălate și uscate, care să nu fie ciobite. După ce le-ai umplut cu dulceață, acoperă-le cu celofan sau cu capace și dă-le la bain marie. Abia dupa ce s-au răcit le poți pune în locul de depozitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Unde schimbi valuta deteriorată
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Cum se rezervă  un loc de parcare
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Cetățenești : Uite popa,  nu e popa!
Pagina a fost generata in 3.2073 secunde