Ce nu știi despre… bucătăreală

105
l Se recomandă acoperirea cratiței cu un capac, în timp ce fierbe la foc mic, pentru a păstra aroma potrivită.

l Focul mic este cel mai potrivit pentru o mâncare, aceasta având nevoie de căldură, nu de foc maxim. Încălzirea în exces poate fi dăunătoare, mai ales pentru carne, astfel pierzându-se savoarea, gustul, textura și culoarea. Cele mai multe rețete necesită o încălzire potrivită la început, dar imediat ce ajung ingredientele la punctual de fierbere, focul trebuie redus.

l Cartofii curățați și nepuși în apă rece își pierd din culoare, deoarece le dispare amidonul. Astfel, imediat curățați, trebuie puși în apă rece și ținuți așa până la preparare. Totuși, se recomandă a fi preparați cât mai repede posibil. Când cartofii sunt folosiți și în alte mâncăruri în care se solicită un sos acid, de exemplu cel de roșii, trebuie gătiți separat, sau sosul se adaugă după ce cartofii sunt deja fierți, altfel se vor întări.

l Pentru a nu-și pierde din culoare, ciupercile curățate se pun într-un vas cu apă rece și câteva picături de lămâie.

l Fasolea uscată se pune la înmuiat seara, iar a doua zi se mai trece în câteva ape pentru a scăpa de coji. În timpul fierberii se schimbă apa de două-trei ori și se clătesc cu apă rece, pentru a a evita problemele digestive.

l Salata verde se spală sub jetul de apă, dar nu se ține în apă, pentru a nu-și pierde substanțele nutritive.

l Carnea de pasăre poate fi folosită la multe feluri de mâncare. Astfel, pieptul și picioarele pot fi servite ca friptură, se pot trece prin mașina de tocat pentru chifteluțe,â sau se pot face șnițele din ele. Celelalte părți se folosesc pentru ciorbe, borșuri, pilaf, tocăniță, mâncărică de legume.

l Ficățeii se pot servi calzi drept gustare separată, sau se poate face pateu din ficat, șnițele. Ficatul nu se sărează înainte de călire, când se prepară drept gustare separată, deoarece se întărește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cine îl plătește pe salariatul detașat
Pagina a fost generata in 5.9027 secunde