Roșiile călite întăresc inima
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Când gătiți roșiile, un fitonutrient important pe care îl conțin acestea, licopenul, suferă anumite schimbări chimice care îl fac mult mai ușor de absorbit de către organism. Licopenul este cel care le dă tomatelor culoarea roșie și tot el le protejează celulele împotriva razelor soarelui. Studiile au arătat că această substanță este foarte importantă pentru organismul oamenilor deoarece întărește inima și reduce riscul de infarct și alte boli cardiace. Încălzirea alimentelor în timpul gătitului ajută intestinul să absoarbă mai mult licopen, susțin specialiștii în nutriție. Atunci când faceți sosuri de tomate este de preferat să le preparați cu ulei de măsline. Înainte este recomandat să le fierbeți la temperaturi ridicate, timp de cel puțin 15-10 de minute. Puteți folosi, de asemenea, și roșii din conservă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Marţi, 30 Iulie 2013
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Miercuri, 03 Aprilie 2013
Joi, 07 Martie 2013
Vineri, 23 Septembrie 2011
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Sâmbătă, 16 Iulie 2011