Roșiile călite întăresc inima

86

Articole recomandate

Când gătiți roșiile, un fitonutrient important pe care îl conțin acestea, licopenul, suferă anumite schimbări chimice care îl fac mult mai ușor de absorbit de către organism. Licopenul este cel care le dă tomatelor culoarea roșie și tot el le protejează celulele împotriva razelor soarelui. Studiile au arătat că această substanță este foarte importantă pentru organismul oamenilor deoarece întărește inima și reduce riscul de infarct și alte boli cardiace. Încălzirea alimentelor în timpul gătitului ajută intestinul să absoarbă mai mult licopen, susțin specialiștii în nutriție. Atunci când faceți sosuri de tomate este de preferat să le preparați cu ulei de măsline. Înainte este recomandat să le fierbeți la temperaturi ridicate, timp de cel puțin 15-10 de minute. Puteți folosi, de asemenea, și roșii din conservă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Iulie 2013
Stire din Diverse : Roșiile false din piețe
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Viktor Orban, ATACAT cu ROȘII
Joi, 07 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Noi ce mai mâncăm?
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pastă de ardei cu roșii
Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Roșii murate
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu rapid de weekend
Pagina a fost generata in 1.5421 secunde