Ce nu trebuie să lipsească din fișa de angajare

154
"De când muncesc, orice echipă are un șef direct, după el sunt alții, mai mari, cu care noi avem contact mai rar, problemele se rezolvă cu șeful direct. De aceea nu înțeleg cum pot s-o facă pe șefii unii și alții, care nu apar în schemă cu funcții, nici în contractul nostru, cum se face. A. Simion". 

v v v

Fișa postului pe care salariatul o semnează la angajare ar trebui să fie ca o oglindă a tuturor sarcinilor care-i revin și pe care și le asumă în momentul în care semnează contractul individual de muncă (CIM). Tocmai de aceea, după cum ne-a explicat specialista în probleme de muncă, Mihaela Crivea, această fișă trebuie să fie întocmită de către fiecare angajator pentru posturile din structura organizatorică, în raport cu nevoile sale, dar și cu respectarea legii.

Important! Ca elemente-cheie, fișa postului trebuie să conțină, în mod obligatoriu, printre altele, și nivelul ierarhic al angajatului și superiorul său direct. Alte elemente de nelipsit sunt: obiectivele și denumirea postului; relațiile organizatorice; autoritatea acordată, marja de autonomie, limitele de competență; resursele disponibile; principalele cerințe (pregătire, experiență, aptitudini, atitudini etc.).

Trebuie avut în vedere și că descrierile de post nu au caracter permanent, se pot reexamina și actualiza ori de câte ori intervin schimbări importante în conținutul muncii, la nivelul postului sau în cadrul firmei. Este momentul când apar discuții din cauza percepției că s-ar schimba regulile în timpul jocului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1764 secunde