INFECȚIE LA DRUMUL MARE! "CLOACA" din buricul Constanței. PE AICI NU SE TRECE!

2485
6
În urmă cu cinci ani, pe un teren ultracentral de 700 mp situat pe b-dul Mamaia din Constanța s-a turnat fundația unei clădiri de locuințe S+P+10. Lucrările au înțepenit la acest nivel, în schimb, groapa imensă a devenit o masă de apă murdară și fetidă, un loc infect, plin de mizerii, în care orăcăie broaștele, un mare pericol pentru sănătatea publică.


Oamenii care locuiesc în zonă, care au afaceri în acest perimetru sau simplii trecători atrag atenția autorităților locale, Gărzii de Mediu, că pur și simplu nu mai suportă "putoarea" și se tem că mizeriile acumulate de-a lungul anilor le pun sănătatea în pericol. În plus, întrucât gardul inițial de protecție din jurul terenului a fost distrus de… binevoitorii care bântuie prin oraș, locul constituie o capcană și pentru copii, oricând putându-se întâmpla o nenorocire. Un motiv în plus pentru ca investitorul să fie obligat să igieni-zeze și să izoleze temeinic locul, chiar dacă acesta, între timp, a scos terenul și proiectul la vânzare. Și ca să fie tacâmul complet, o mare parte din trotuar a fost închiriat, blocând astfel circulația pietonilor. 


"Nimeni nu vede nimic?"


Constănțenii s-au bucurat când au aflat despre intenția Consiliului Local de a-i sancționa drastic pe cei care nu respectă regulile de salubrizare, menținerea igienei și protecția mediului înconjurător în municipiu în locurile private și publice: "Este excelentă ideea, dar ca să se rezolve problema noastră, nu e nevoie de alte legi, ci doar de respectarea celor existente. Nu se poate să treci nepăsător pe lângă acest focar de infecție și de boală! A căzut tot gardul care împrejmuia fundația, au tras de el, au furat din el, iar apa de ploaie, plus infiltrațiile din sol s-au acumulat în groapă, e galbenă la culoare, pute groaznic în ditamai centrul Constanței. Sunt niște ani de când au pus un panou că vând, dar n-a cumpărat nimeni. Mizerie ca aici n-am văzut niciodată, nicăieri, darămite în buricul unui oraș turistic! Trebuie să vină cu o vidanjă să curețe până nu ne îmbolnăvim și continuăm să ne facem de râs în fața turiștilor străini!" - ni s-a plâns, disperat, un cetățean din zonă. 


"De ce trebuie să reclamăm noi? Nimeni de la Garda de Mediu nu a văzut sau simțit putoarea de aici? Sunt oameni care își fac nevoile aici ziua în amiaza mare! Miresmele pestilențiale se resimt pe o arie foarte largă, nu putem să ne aerisim casele! Cine are grijă de aerul nostru sau nu contează cât de îmbâcsit e? Pentru ce plătim atâtea taxe dacă suntem abandonați și condamnați să trăim în putoarea asta?" – și-a exprimat indignarea un alt cetățean obligat… să admire, în toată… splendoarea, zilnic, sordida panoramă: "Ne-am îmbolnăvit de nervi de la pacostea asta!". 


"Eu am o soră care stă pe malul portului. Acu’ doi ani, a făcut un gard frumos, estetic, de protecție, ca să nu se ducă ăia mici la vale și a fost amendată cu 2000 de lei. Iar de cei care au pus de așa o construcție și au abandonat-o în atâta mizerie și infecție, nu se ia nimeni! Să mor eu dacă mai înțeleg cum funcționează treburile în orașul ăsta!" - ne-a spus o altă locuitoare din zonă, Alexandra, care atrage atenția autorităților locale că dacă nu-l vor obliga pe investitor să curețe "groapa infectă", va expedia instituțiilor europene de protecție a mediului un set de foto-grafii, ca să se vadă cum le sunt respectate drepturile de cetățeni ai UE!


"Nu se poate vorbi cu investitorii!"


Am sunat la numărul de telefon înscris pe panou, iar doamna care ne-a răspuns ne-a confirmat că obiectivul respectiv se vinde cu tot cu proiect, cu circa 1.400.000 de euro. Cât privește fundația, aceasta a fost turnată prin 2008, iar motivele stagnării construcției nu-i sunt cunoscute: "Le știu șefii, o să le comunic eu mai departe șefilor!". La rugămintea noastră de a ne facilita o convorbire cu unul dintre șefi, a venit și răspunsul: "Curios este că noi nu am primit nicio sesizare!… În loc să sesizeze organele abilitate, au mers la presă? Nu se poate vorbi cu investitorii, sunt în Grecia! Dar ce importanță are să vorbiți cu dânșii? La revedere, o zi bună!".


Oamenii sunt convinși că dacă există bune intenții și se aplică legile în vigoare, acest focar de infecție din buricul orașului ar putea fi doar o tristă amintire.


Comentează știrea

Dr. Mengele
23 aprilie 2013
Gherila urbana

Inca un schelet descoperit in Cimitirul Pesedeului. Cimitir de vanzare,trotuar de inchiriat,primarie de rahat.Iar a cazut gardul cimitirului.Mai avem un schelet la Poarta 1,unu pe strada Traian,doua la plaja Modern,unu in Piata Ovidiu,doua la Amiralitate si o mumie pe scaunul de primar......

constantean
23 aprilie 2013
ca asa'i la noi, la romani

Amenzile vor fi pentru persoanele care nu dau spaga si nu au relatii. In rest totul este permis, mai ales celor care sunt bogati. Saracii oameni bogati sa avem mila de ei IN CONSTANTA SPAGA, NESIMTIREA SI INTERESUL PERSONAL SUNT LA PUTERE

dedey
23 aprilie 2013
da urat

inca odata se dovedeste , de ce fug constanteni in zonele limitrofe constantei, cumpana, lumina, ovidiu valu lui traian, in valu lui traian este o curatenie exemplara si primarul se tine de treaba ba chiar asfalteaza toate strazile schimba conductele vechi de apa baga gaze si conducte de canalizare pana si pe ce-a mai ingusta eleie din localitate asa primar gospodar precum si ce-a din cumpana mai rar sa vezi bravo lui stie sa atraga oamenii in localitate si sa-i impace pe localnici

fdgd
23 aprilie 2013
in Grecia nu sunt telefoane

In Grecia nu exista telefonie mobila, de-asta nu se poate vorbi cu ei! Si la ce bun sa se vorbeasca? Executarea unor lucrari si apoi retinerea costurilor la schimbarea intabularii/cartii funciare (chiar daca nu se face asta acum, se poate face orice lege/ordonanta de CLM daca se vrea). ☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀ ☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀ ☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Pinochio
2 mai 2013
@ fdgd

Ce treaba ai cu cei care schimba sau nu intabularea? Abureala... Cel care pune pe ordinea de zi cererile de autorizatie si le voteaza tot el trebuie dat in judecata de catre cetatenii orasului... Gropi autorizate pe post de investitii, magazine autorizate in geamul altor blocuri, blocuri lipite de alte blocuri, strazi cu santuri (autorizate..) lasate de izbeliste, copaci taiati (si niciul copac plantat in tot orasul !).. MAZARE

fggf
6 mai 2013
@Pinochio

Ideea era ca odata facut un rau, sa poata fi indreptat cat mai simplu cu putinta, cu conditia sa se vrea (inclusiv Mazare sa vrea). Dar cand Mazare isi lasa subalternii sa-si ia spaga de la afaceristi pt ca altfel nu l-ar sustine... asta e sistemul pe aici, nesimtire multa, balcanica.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, un pericol sau în pericol?
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Când este periculoasă tahicardia
Pagina a fost generata in 3.3356 secunde