Medicul de gardă

Când este periculoasă tahicardia

3011
Când este periculoasă tahicardia - 23octmedicultahicardie2-1351002855.jpg
"Dacă e să fim sinceri, aproape că fiecare om are o problemă cu inima, palpitații, tahicardie… Pot afla când devine periculoasă tahi-cardia asta și dacă are vreo legătură cu vârsta?" (Violeta Lungu).


v v v

Pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a explicat că principalele semne ale tahicardiei sunt palpitațiile, senzația că inima bate prea repede. Practic, inima unei persoane adulte sănă-toase se contractă cu o rată între 60 și 90 de bătăi pe minut. Numai când se depășește frecvent această limită s-ar putea pune problema tahicardiei. De reținut că tahicardia apare când o afecțiune a inimii determină ca semnalele electrice transmise prin țesutul cardiac să fie mult mai rapide și, pe cale de consecință, bătăile inimii se intensifică. Or, când inima bate prea repede, camerele acesteia (ventriculii) nu au destul timp la dispoziție pentru a se umple cu sânge, consecința fiind privarea de oxigen a organelor corpului uman.

Semnal de alarmă

Aproape fiecare dintre noi știe că pe fond de stres, efort fizic mare, febră, afecțiuni ale tiroidei, stări de anxietate, dar și al consumului unor alimente și băuturi cu un conținut apreciabil de cofeină, bătăile inimii sunt mai rapide, lucru considerat normal în asemenea împrejurări. Se poate vorbi de pericolul tahicardiei, impunându-se o monitorizare mai atentă abia la persoanele cu afecțiuni cardiace precum anomalii, defecte congenitale, aritmii, boală coronariană, afecțiuni cronice de plămâni.

Pe de altă parte, deși tahicardia nu ține cont de vârstă, la vârstnici și la cardiaci, este nevoie de trata-ment imediat, căci o rată rapidă pre-lungită a bătăilor inimii poate duce la complicații. Oricum, pentru a nu se ajunge să avem de-a face cu tahicardia, este nevoie să avem un stil de viață cât mai sănătos. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Barack Obama, în pericol? Alfă de ce
Pagina a fost generata in 0.2581 secunde