Hărțuirea online, un nou pericol care ne amenință copiii

1024
Hărțuirea online, un nou pericol care ne amenință copiii - kidsinternetsaftey-1317153240.jpg
Mii de copii și adolescenți din Europa sunt hărțuiți prin intermediul Internetului și al telefoanelor mobile. Zi și noapte, acești copii sunt intimidați, umiliți și amenințați prin sms-uri, mail-uri, pe messenger sau pe site-urile de socializare.

Telefoanele tip smartphone, laptopurile și noile console îi permit oricărui agresor, fie că este adult sau un alt copil, să navigheze în voie prin spatiul virtual, urmărindu-și victima, trimițându-i mesaje la orice oră din zi și din noapte, creându-și identități false și atacându-le pe cele reale. Pentru că lumea online este una fără ziduri.

Statisticile despre cyber-agresiune nu sunt foarte relevante deoarece este o practică recentă. Însă în ultima perioadă a început să curgă cu plângeri despre acest tip de agresiune. Un studiu al Uniunii Europene asupra activității juvenile în mediul online arată că 6% din cei 25.000 de copii și adolescenti din 25 de țări au fost agresați în spațiul virtual. Potrivit ultimului studiul EU Kids Online II, realizat la nivel european, 41% dintre copiii români susțin că au fost hărțuiți în vreun fel, atât în lumea reală cât și prin intermediul noilor tehnologii, iar 13% declară că au fost hărțuiți online.

În urmă cu patru luni, Reader’s Digest a început campania pentru introducerea Butonului de Siguranță pe Internet, care să protejeze copiii de pedofilii online. Ulterior, au fost lansate două noi sondaje, unul adresat adulților, iar celălalt copiilor și adolescenților. Acestea se vor desfășura până la finalul lui 2011, iar la începutul anului viitor rezultatele vor fi prezentate Uniunii Europene, guvernelor și reprezentanților industriei Internetului.

Chestionarul poate fi accesat si pe site-ul www.protejeazacopiiipenet.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Programul Teatrului pentru Copii
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier la Capitol
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Cum scăpăm de monstrul de sub pat
Pagina a fost generata in 0.8021 secunde