Copaci care stau să cadă la prima furtună

1034
1

Sâmbătă, a căzut un copac în cartierul Inel II; duminică, s-a rupt un altul la ICIL. Din fericire, în cele două incidente nu a fost rănită nicio persoană. Însă, probabil că este o chestiune de timp până când unul din zecile, poate chiar sutele de copaci din Constanța, bătrâni, uscați sau verzi, va vătăma un pieton.

Anul trecut, în zona Gară, numai norocul a făcut ca să nu treacă niciun pieton pe trotuarul unde s-au prăbușit două crengi imense din doi copaci. Duminica aceasta, istoria s-a repetat în fața supermar-ketului de la ICIL. Zona respectivă este circulată și destul de aglo-merată, iar bucata ruptă dintr-un pom bătrân, dar încă verde, s-a prăbușit pe trotuar, foarte aproape de stația de autobuz unde se aflau câteva persoane. Creanga a rămas mai bine de 24 de ore pe trotuar. Deoarece incidentul s-a petrecut duminică, lucrătorii de la Serviciul de Spații Verzi al Primăriei au intervenit abia luni, după prânz.
Astfel de copaci ce ar putea cădea oricând sunt peste tot în oraș. Chiar la doi pași de locul incidentului de duminică, pe b-dul I.C. Brătianu, se află doi plopi înalți care sunt uscați. Ei ar trebui tăiați fără întârziere știindu-se că reprezintă un pericol pentru siguranța publică.
Pe strada I.L. Caragiale, un pom destul de mic, ce-i drept, stă rezemat de mai bine de un an de gardul cimitirului. Trecătorii mai mici de statură se strecoară pe sub el, dar cei care nu încap sunt nevoiți să-l ocolească pe carosabil. Nimeni nu l-a văzut până acum și nimeni nu s-a gândit să-l taie, căci este evident că nu crește normal și reprezintă un pericol având în vedere și fragilitatea gardului de la Cimitirul Central.

Sesizări telefonice la Primărie
Am solicitat informații despre periodicitatea evaluării stării copacilor din oraș, dar reprezentanții Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei ne-au pasat către Biroul de Presă, acolo unde, din păcate, toate întrebările jurnaliștilor de la "Cuget Liber" rămân fără răspuns.
Am aflat, totuși, de la Centrul de Informare Cetățeni că, pentru sesizări telefonice, vă puteți adresa Dispeceratului Primăriei la numărul de telefon 0241/55.00.55. Acolo vi se va prelua sesizarea și va fi transmisă către Serviciul Spații Verzi. Potrivit operatoarei, este suficient să semnalăm adresa exactă unde se află copacul respectiv, după care o echipă a reprezentanților primăriei se va deplasa la fața locului și va face toaletarea sau va decide tăierea copacului respectiv.



Comentează știrea

scoica
20 septembrie 2011
cerere taiere copac

in aceasta privinta, nu iti face griji, cineva va raspunde la telefonul respectiv, nu inseamna ca te va si ajuta. am depus o cerere in august pt. taierea de urgenta a unui copac din parcarea blocului, si raspunsul a fost ca Primaria Ctza nu are un contract incheiat cu o firma de taiat copaci, dar ca il pot taia eu...super tare, ca si cum stau cu drujba sub cap, sa tai un copac inalt de 20m...merci de ajutor, draga primarie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.394 secunde