Veterinarul pe recepție

Ce rase de câine rezistă mai bine la ger

2527
Ce rase de câine  rezistă mai bine la ger - cerasecaini28-1390919684.jpg

Articole de la același autor

"Mi-au furat din curte cușca în care se adăpostea câinele, un Golden Retriver cu blană deasă, nu l-am tuns niciodată, iar acum se adăpostește sub streașină. Se poate îmbolnăvi? Deocamdată, pare vesel. Mihai Pană".
v v v
Este adevărat că patrupedele dotate de la mama-natură cu blană deasă, lungă sunt mai rezistente la gerul iernii decât cele cărora le lipsesc astfel de dotări. După cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, câinii cu blană deasă și lungă ar putea rămâne afară iarna, însă numai dacă au la dispoziție un coteț bine căptușit cu material termoizolant, în care să se poată adă-posti când simt nevoia să se încălzească. 
Cât privește câinii cu blană scurtă, și ei se pot adapta la temperaturi mai scăzute, dar dacă nu au un coteț bine izolat, în nopțile foarte geroase ar trebui să fie "cazați" măcar într-un antreu al casei. 
Așadar, domnule Pană, rezolvați cât mai repede problema cuștii câinelui, pentru că se anunță un nou val de frig, iar veterinarul vă recomandă, în plus, să dotați cotețul și cu un așternut din pături sau perne speciale pentru câini, care trebuie să fie tot timpul uscate și să acopere toată podeaua cuștii. La fel de important este ca adăpostul câinelui să fie plasat într-un loc mai ferit, fără curenți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Antigelul, toxic pentru câini?
Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Stire din Actual : Ger năprasnic în Statele Unite
Pagina a fost generata in 1.2049 secunde