Ce riscă salariații prinși în ofsaid de angajator

240
"Am greșit, plătesc, nu-mi place să mă țigănesc de fel! Dar nici n-am auzit până acum ca pentru aceeași greșeală la locul de muncă să primești două sancțiuni. S-a schimbat cumva legea recent?" (Petre Dan).

v v v

Un lucru pe care angajații ar trebui să-l știe este acela că legislația muncii interzice să se aplice mai multe sancțiuni pentru aceeași abatere. În plus, potrivit specialistei în probleme de muncă, Mihaela Crivea, exceptând avertismentul scris, pentru care legislația muncii nu prevede niciun fel de restricții, pentru toate celelalte tipuri de sancțiuni disciplinare, angajatorul este obligat să facă cercetări disciplinare înainte de a dispune sancționarea, iar abia după finalizarea acestora stabilește dacă acordă sau nu sancțiunea la care s-a gândit inițial.

Abaterea disciplinară este definită ca fiind o acțiune (sau inacțiune) săvârșită cu vinovă-ție de către salariat, prin care acesta a încălcat regulamentul intern, legislația muncii, pre-vederile din contractul individual de muncă sau contractul colectiv, dar și dispozițiile legale ale șefilor, pe linie ierarhică. Ori de câte ori angajatorul constată că unul dintre salariați a săvârșit o asemenea abatere disciplinară are dreptul lui să-l sancționeze, însă trebuie să aibă în vedere că numărul sancțiunilor disciplinare este limitat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1882 secunde