Tupeu de taximetrist

415
1
Tupeu de taximetrist - taxi-1366588742.jpg

Articole de la același autor

Supărat foc pe taximetristul care s-a fofilat de la pornirea aparatului de taxat, Andrei Luca a considerat că este datoria lui de cetățean să atragă atenția asupra unei situații pe care nu a întâlnit-o până la vârsta de 43 de ani, cât are acum. Bărbatul ne-a spus că în noaptea de 24 aprilie se întorcea de la o aniversare, era aproape ora două dimineața, bateria de la telefon i se descărcase, așa că și-a încercat norocul cu un taxi… la liber. A găsit unul disponibil pe b-dul Lăpușneanu, lângă un restaurant cunoscut. La volan se afla un tânăr în jurul vârstei de 20 de ani ("s-a uitat la mine cu un aer șmecher!"), căruia, imediat după pornire, i-a cerut să-i arate aparatul de taxat, pe care nu-l văzuse la locul lui. Deranjat enorm de îndrăzneala clientului, tânărul șoferul a întins mâna spre o listă cu tarife, lipite pe bordul din dreapta: "Văzând că mă țin tare, mi-a arătat, până la urmă, aparatul, care era băgat între scaune, legat de un cablu... L-am întrebat de ce nu este fixat la locul lui, așa cum este legal și mi-a răspuns că e dreptul lui să țină aparatul unde vrea, din moment ce îl are în mașină... poate s-a stricat între timp, care e problema? Iar dacă nu-mi convine, n-am decât să cobor, că nu m-a urcat el cu forța în mașină!".

Puțină atitudine

Cititorul nostru a simțit nevoia să atragă atenția autorităților cu atribuții de control că sunt destui taximetriști cu tupeu care profită de orele târzii și de naivitatea sau, poate, cumsecădenia unor clienți și ascund aparatele de taxat, cerând câți bani vor ei, iar eventualele controale și le anunță reciproc, prin stație sau telefonul mobil. "Nu zice nimeni să li se urmărească telefoanele, dar dacă s-ar încerca un experiment de genul, poate că numai așa o să se pună capăt unei solidarități de breaslă împotriva cetățeanului corect. La fel își anunță controalele între ei și șoferii de microbuze, alți tartori care uită să dea bilete, iar dacă îndrăznești să le ceri asta, îți arată ușa ori nu te bagă pur și simplu în seamă! Vorbeam odată cu un polițist, știa foarte bine situația, dar omul mi-a spus că n-au cum să-i prindă!".

Fără intenția de a generaliza, pentru că a întâlnit mulți taximetriști sau șoferi de microbuze corecți, serioși, cititorul nostru crede că ast-fel de lucruri se întâmplă și pentru că oamenii înghit și tac, și pentru că poliția nu se implică suficient în asemenea situații.

Comentează știrea

dorel
23 aprilie 2013
corect

nu poti anunta nereguli organelor de politiei deoarece ti se va da replica "a, nu se poate!" pai daca nu se poate mai bine sa se desfiinteze politia si organele de control deoarece nimic nu se poate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5538 secunde