Concurs Ce să gătim repede, vara

353
Tartine rapide

Ingrediente: o pâine tip franzelă micuță, 200 g cașcaval ras, o legătură ceapă verde, 2 linguri maioneză făcută în casă, 2 linguri iaurt sau smântână, 2 căței de usturoi, piper (opțional). Mod de preparare: Brânza rasă se amestecă cu ceapa verde tăiată rondele, cu iaurtul și maioneza, până se leagă. Se adaugă usturoiul stricit și se condimentează cu piper. Puneți și sare dacă brânza e dulce. Pâinea se taie în două pe lung, iar pe jumătate se pune toppingul în strat generos. Pornim cuptorul pe grill și punem pâine dedesubt pentru cinci minute, până se rumenește brânza. Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă câteva minute să se răcorească și apoi tăiem tartine groase de două degete pe latul pâinii și se aranjează pe un platou sau fund de lemn.

Shaorma libaneză de pui

Ingrediente: 200 grame piept de pui, fără piele și os, 2 lipii

Libaneze, o cană de iaurt, 3 căței de usturoi, 2 linguri rase baharat, o roșie mare, 2 castravețeți murați (sau proaspeți), o mână de salată verde

jumătate ceapă roșie, 4 linguri de hummus, o linguriță fulgi de ardei iute (chili), 2 linguri tahini (pastă de susan), sare, piper. Preparare: Tăiați pieptul de pui în fâșii. Curățați și tocați usturoiul. Amestecați iaurtul cu usturoiul, baharat-ul și o linguriță de sare. Amestecați carnea de pui cu marinata. Introduceți la rece pentru minimum două ore într-un vas acoperit sau într-o pungă pentru marinat. Cu cât mai multe ore cu atât mai bine. Scoateți carnea din marinată, scurgeți-o bine și frigeți-o pe grătar, plită sau chiar într-o tigaie. Tăiați roșiile rondele și castraveții felii.

Tăiați ceapa roșie peștișori. Tocați salata din cuțit. Ungeți fiecare lipie, încălzită în prealabil câteva secunde pe plită sau grătar, cu hummus.

Adăugați carnea, salata, roșiile și castraveții. Adăugați tahini și, opțional, adăugați fulgi de chili. Rulați și serviți. Shaorma de pui se servește ca atare

Sosul rapid - vedeta meselor de vară

Dacă e vară, iaurt să fie! Dar nu orice iaurt, ci unul de oaie sau bivoliță. Puteți folosi și iaurt degresat, dacă aveți probleme de sănătate, pentru că produsul finit va fi unul destul de gustos. Ingrediente: 300 g iaurt gras, 2 linguri de alune puțin sărate, un cățel de usturoi, câteva fire de pătrunjel, piper după gust. Mod de preparare: Dați alunele prin blender, operațiune care durează maximum cinci secunde. Apoi tocați pătrunjelul cât de mărunt puteți și amestecați toate ingredientele. Va rezulta un sos de iaurt foarte bun, care ar putea fi vedeta meselor dumneavoastră de vară, căci poate fi folosit și peste legume fierte, cartofi noi glazurați, pe post de dressing pentru salată, dar și la diverse fripturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8557 secunde