Ce să mănânci de post, fără să te îngrași

229
Ce să mănânci de post, fără să te îngrași - sitecemanancipost-1394811474.jpg
Nutriționiștii atrag atenția că Postul Paștelui poate să se transforme într-un lucru benefic pentru organismul tău doar atunci când consumi alimente cât mai puțin prelucrate, cereale integrale, leguminoase, fructe proaspete, nuci, semințe și multe verdețuri.
Astfel, alimentele gătite cât mai simplu, ciorbele de zarzavat, salatele de crudități combinate cu un aport însemnat de leguminoase ori cereale integrale pot să asigure organismului energia de care are nevoie, dar și eliminarea eficientă a toxinelor. Numai adoptând un astfel de regim alimentar nu vei priva organismul de nutrienți și nu vei risca să te îngrași în post, în special din cauza consumului ridicat de produse făinoase care au la bază făina albă rafinată. 


Dacă ții post, nu fă abuzuri de pateuri vegetale, mezeluri și produse procesate din soia, cartofi prăjiți, pâine din făină albă rafinată, margarină, dulciuri dietetice, supe instant, chipsuri.
Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniu când ții post: fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, spanacul, pătrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde, broccoli, conopida, varza și orice alte legume care sunt pe placul tău; nucile și semințele neprăjite, orezul integral (brun) sau basmati, ovăzul, ciupercile, hrișca, fructele proaspete, avocado și uleiul de măsline sau de floarea-soarelui presate la rece.


Alimente cu un puternic efect detoxifiant pe care le poți consuma când ții post: avocado, sfeclă roșie, varză, grapefruit, lămâi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Așa îți cureți tenul singură
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Unghii cu pete albe. Semnul unor boli?
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 14 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 14 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.2974 secunde