Unghii cu pete albe. Semnul unor boli?

216
Unghii cu pete albe. Semnul unor boli? - siteunghiipetealbe-1394811496.jpg
Dacă aveți pete albe pe unghii, ar trebui să știți că acestea pot fi semnul, în primul rând al unei anemii, dar pot anunța și o modificare a mineralelor și a electroliților din organism. Potrivit Sănătate.ro, în majoritatea cazurilor, petele albe sunt însoțite și de o subțire a lamei unghiale. În astfel de situații, se recomandă suplimente nutritive, însă acestea trebuie luate doar la sfatul medicului. 


Unghii sensibile. Pe de altă parte, mulți oameni se plâng că au unghiile fragile, care se exfoliază cu ușurință, se rup sau… agață, de regulă, îmbrăcămintea. Medicul precizează că această paletă de modificării trebuie verificată de un specialist, care, prin mijloacele pe care le are la îndemână, se va pronunța dacă este sau nu vorba despre vreo boală. Totul, din cauză că în afară de anemie, petele de pe unghii pot anunța afecțiuni tiroidiene sau boli de piele (se produc modificări ale unghiilor în psoriazis). Abia după scoaterea din ecuație a simptomelor unor boli se poate stabili cu certitudine că este vorba doar despre o lipsă de vitamine și minerale. 
Este bine ca persoanele care observă pete pe unghii să nu caute singure explicații, ci să meargă, în primă fază, la medicul de familie, care, dacă este cazul, le poate da trimitere la dermatolog, în scopul clarificării patologiei, dar și pentru prescrierea tratamentului corespunzător și corect. Nu e bine ca fiecare să ia multivitamine, considerând că rezolvă anemia și, implicit, problema unghiilor. 


Efectele unghiilor false. S-a ajuns la concluzia că adezivul cu care se lipește unghia falsă pe unghia naturală este foarte agresiv și dă o îmbolnăvire caracterizată prin îngroșarea țesutului, a bazei unghiale și printr-o mătuire a suprafeței. Lama devine integral măcinată și dureroasă și are nevoie de o perioadă foarte lungă de recuperare. Dermatologii avertizează că persoanele care utilizează unghii false trebuie să aibă în vedere și perioadele de pauză. Totul, din cauză că nu pot fi aplicate la nesfârșit pe lama unghială, fără a avea și urmări nedorite. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Așa îți cureți tenul singură
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 15 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 14 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 14 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.2461 secunde