Ce trebuie să știi despre carnea de curcan

283
Ce trebuie să știi despre carnea de curcan - sitecurcan-1418562599.jpg
Cu toate că, de Crăciun, carnea de porc este vedeta, există multe persoane care, din tot felul de motive, preferă carnea de curcan, ale cărei beneficii sunt recunoscute. Specialiștii www.sănătate.ro. Ne atenționează că acest tip de carne conține purină, iar cei care suferă de gută trebuie să limiteze consumul acesteia, ca de altfel al oricăror produse ce conțin proteine animale. De asemenea, carnea de curcan conține mici urme de oxalat, iar cei care au tendința să facă pietre la rinichi trebuie să fie atenți la cantitatea consumată. Cât privește curcanii crescuți organic, în gospodării, aceștia sunt lipsiți de hormoni sau de antibiotice. De precizat că aproape toată grăsimea curcanului se găsește în pielea sa, iar carnea de culoare mai închisă conține mai multă grăsime decât cea de culoare mai deschisă.

Beneficiile cărnii de curcan

În ultimii ani, carnea de curcan a câștigat tot mai mult teren și la noi, nu numai pentru că e gustoasă, sățioasă și dietetică, dar și datorită contribuției importante la sănătatea noastră! Iată care sunt beneficiile pe care carnea de curcan le aduce organismului nostru conform Elements4health.com:

Conține excelente elemente nutritive

Curcanul este o sursă foarte bună de proteine veritabile și de calitate, de seleniu, vitamina B6 și de aminoacizi. În egală măsură conține și zinc și vitamina B12. Carnea albă de curcan, fără piele, este baza unor preparate culinare excelente ce conțin proteine bune și are și puține calorii.

Reduce colesterolul "rău"

Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, are cea mai mică cantitate de grăsimi săturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită.

Previne cancerul

Aminoacizii continuți de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase. Celulele T activate în absența acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supraviețui că să își facă treaba în organism.

Generează bună dispoziție

Neurotransmitatorul numit serotonină este cel responsabil de creșterea stării noastre de bună dispoziție, iar consumul cărnii de curcan, care conține aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmițători, nu face decât să ne crească șansele de a fi bine dispuși, fapt deloc de neglijat în zilele de azi.

Stimulează sistemul imunitar

Sunt din ce în ce mai multe dovezi științifice că aminoacidul triptofan joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate că urmare a tratamentului cu acest aminoacid.

Crește cantitatea de testosteron

Proteinele speciale conținute în carnea de curcan ajută la menținerea nivelurilor optime de testosteron la bărbați. Hormonii folosiți în carnea de pasăre crescută la nivel industrial ar putea crește producția de estrogen și diminua nivelul de testosteron. Dietele sărace în proteine la bărbații trecuți de prima tinerețe pot duce la scăderea secretiei de testosteron, deci scăderea capacității funcției sexuale și a mușchilor și contribuie și la scăderea densității osoase.

Combate insomnia

Același aminoacid existent doar în carnea de curcan joacă un rol vital în combaterea insomniei și instalarea unei stări propice de somn și relaxare. Tratamentele insomniei cronice se bazează și pe această substanță ce se găsește în carnea de curcan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Luni, 15 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine te ajută să te angajezi în UE
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Programul  pentru munca la domiciliu, impus?
Pagina a fost generata in 3.877 secunde