Super-rețeta zilei

143
Super-rețeta zilei - sitesuperretea-1418562633.jpg
Continuăm seria rețetelor de Crăciun cu piftia de porc, despre care gospodinele spun că presupune multă muncă, iar dacă nu-i cunoști secretele, rezultatul poate fi un fiasco total. Specialiștii Culinar.ro ne ajută cu câteva sfaturi pentru reușita acestui deliciu de Crăciun:

O piftie reușită trebuie să fie atât de limpede, încât să vezi fundul farfuriei, să nu fie prea moale, dar nici prea închegată, cum este toba. De asemenea, nu se recomandă să se prepare piftie din carne puțină, ideal fiind să se pună la fiert măcar vreo 2 kg de carne și oase.

Iată și rețeta pentru piftia de porc: Porții: aproximativ 8-10. Timp de preparare: 4 ore. Ingrediente: un ciolan de porc proaspăt, cu tot cu șorici, 6 picioare de porc (partea de la ultima articulație în jos), 2 cepe mari, 3 morcovi, 3 foi de dafin, o căpățână de usturoi, piper boabe, sare. Preparare: Pârliți bine partea cu șorici a picioarelor și ciolanului. Puneți carnea la fiert într-o oală cu aproximativ 8 litri de apă rece.Fierbeți la foc mic, spumând des, pentru a păstra supa clară, timp de aproximativ 2-2,5  ore, până când carnea se desprinde de pe os. Lăsați la rece până a doua zi. Puteți face piftia și într-o singură zi, cu condiția să o degresați în timpul fierberii. În unele gospodării grăsimea de la suprafață se înlătură doar înaintea servirii, ceea ce nu se recomandă. Luați untura de la suprafață cu o lingură. Puneți din nou la fiert la foc mic. Adăugați ceapa spălată dar cu tot cu coajă, ca să dea o culoare plăcută aspicului, apoi morcovii curățați, foile de dafin și boabele de piper și mai fierbeți aproximativ 45 de minute. Curățați și pisați usturoiul și adăugați-l în supă. Scoateți carnea cu o spumieră și lăsați-o la răcit. Strecurați supa și sărați-o ușor. Desfaceți carnea și aranjați-o în vase mici pentru porții individuale sau în unele mari. Turnați aspicul peste. Păstrați la rece până în momentul servirii. Piftia se servește rece, presărată cu boia de ardei, sare și piper.

TRUC! Serviți-o alături de hrean cu smântână și oțet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine te ajută să te angajezi în UE
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Programul  pentru munca la domiciliu, impus?
Pagina a fost generata in 2.2556 secunde