Medicul de gardă

Chiar așa de importante sunt vaccinurile?

1194
Chiar așa de importante sunt vaccinurile? - 11decmedicgarda-1323611842.jpg
"Vreau să-mi trimit co-pilul în tabără la munte și nu știu dacă e bine să-l vaccinez împotriva hepatitei. Chiar așa de importante sunt vaccinurile astea? Copilul mi l-a crescut soacra, în Moldova, și nu i-a făcut toate vaccinurile. Vă mulțumesc!" (Didina Atudoriței).

v v v

Imunizarea organismului cu ajutorul vacci-nurilor este considerată o modalitate de protecție împotriva unor boli. Există afecțiuni care pot provoca serioase complicații, chiar decesul, dacă problema vaccinurilor a fost bagatelizată de cei răspunzători. Tocmai de aceea, dr. Anca Sima, medic primar specialist, precizează că este atât de importantă imunizarea organismului și că aceasta trebuie să înceapă încă din primele zile de viață ale bebelușului. Mai mult, persoanele nevaccinate se pot îmbolnăvi la contactul cu microbul care determină o anume boală infecțioasă, cu risc mare de complicații. Pe de altă parte, s-a constatat că dintre persoanele vaccinate, numărul celor care se îmbolnăvesc este foarte mic, iar îmbolnăvirea, dacă totuși se produce, va avea o formă mult mai ușoară și cu risc scăzut de complicații. Asta și explică de ce după introducerea vaccinurilor pe piață, bătălia împotriva bolilor transmisibile a fost câștigată, numărul îmbolnăvirilor reducându-se drastic, din cauză că vaccinurile oferă imunitate pentru tulpinile respective.

Referitor la hepatita A, aceasta are o transmitere fecal-orală (prin mâini murdare, alimente contaminate) datorate unei igiene precare, iar instituirea unor măsuri de igienă riguroase poate preveni apariția bolii, vaccinarea având o eficiență crescută, mărturie stând toate studiile făcute de-a lungul timpului pe mii de subiecți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Începe vaccinarea împotriva gripei
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Vaccinați-vă împotriva gripei!
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Vaccin împotriva acneei
Pagina a fost generata in 0.4101 secunde