Concurs Cină romantică

372
Cină romantică - 186ec175203ee14db6ef2e624a957346.jpg
Paste cu pui și sos de mentă
Ingrediente: 300 g paste (spaghete, linguini), un piept de pui dezosat, 2 fire ceapă verde sau o ceapă albă, 100 ml vin alb, 2 lingurițe miere de albine, 2 lingurițe oțet balsamic, o legătură mică mentă, 150 ml smântână, 150 g parmezan, sare, piper, cimbru, ulei de măsline.
Preparare: Pastele se fierb în apă cu sare și puțin ulei, apoi se scurg de apă; se adaugă puțin ulei de măsline pentru a nu se lipi. Pieptul de pui dezosat se fierbe în apă cu sare, se răcește, apoi se taie fâșiuțe subțiri sau cubulețe mici. Se amestecă bine mierea de albine cu oțetul balsamic, smântâna, sare, piper, menta tocată mărunt, cimbru și ceapa verde, apoi acest sos se toarnă peste pastele fierte. Se adaugă puiul fiert și brânza parmezan, amestecându-se toate într-un castron mai festiv.

Jeleu de portocale cu șampanie
Dacă nu ai combinat până acum frișcă, portocale și șampanie roze, e cazul să încerci și vei avea desertul perfect!
Ingrediente: 2 cești apă fiartă, 2 cești șampanie la rece, jumătate ceașcă apă rece, 8 linguri frișcă, 10 boabe mari de struguri roșii, coajă rasă de portocală, 4 felii de portocală și 4 felii de mandarină, 2 pachete jeleu sau 2 cești peltea de portocale.
Preparare: Se amestecă bine praful de jeleu cu apa fiartă circa două-trei minute, apoi se adaugă apa rece și șampania. Se dă la rece 15 minute (în caz că folosiți peltea, se dă la congelator). Apoi se pun feliile de fructe puțin scurse de zeama din compoziție, se împarte compoziția în patru pahare cu picior, răcite și ele, în prealabil. Se adaugă boabele de strugure, frișca și coaja rasă de portocală și se mai țin în frigider 20 de minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să fii un bărbat cool
Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Pui provensal delicios
Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Dezintoxicarea organismului cu argilă
Pagina a fost generata in 2.8121 secunde