Cine are prioritate la un job permanent

177
Cine are prioritate la un job permanent - cinearepriorit-1411581352.jpg

Articole de la același autor

"Am fost angajată cu contract pe șase luni, dar mi-au promis că mă angajează permanent, că o să se ivească locuri în schemă, o să fiu chemată la interviu, așa cum spune legea. Între timp, s-au ocupat două posturi permanente, a fost interviu, dar nu m-a anunțat nimeni, iar eu am rămas tot pe temporar, habar n-am cât mă mai țin" – este dilema unei cititoare.


Că angajatorii sunt obligați să informeze salariații angajați cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale - ne-a confirmat-o și Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. De asemenea, salariaților temporari trebuie să li se asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiții egale cu cele ale salariaților angajați cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare nu se face verbal, ci printr-un anunț afișat la sediul angajatorului. În plus, o copie a acestui anunț ar trebui să fie transmisă imediat sindicatului sau reprezentanților salariaților.


Important! Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni, iar dacă a fost  încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Zona Km 4-5: atenție la prioritate
Pagina a fost generata in 1.813 secunde