Cine vă mai poate ridica pensia?

3789
7
Cine vă mai poate ridica pensia? - 06pensionari1321398444-1351548087.jpg
"Poate soțul, numai pe bază de buletin și act de căsătorie, să-mi ridice pensia pe luna viitoare, cât o să fiu plecată la tratament?" (Elena Bucur). 



Potrivit relementărilor Casei Naționale de Pensii, o altă persoană, care poartă denumirea de mandatar, poate ridica pensia în numele titularului (mandant), numai în baza unei procuri autentificată la un biroul notarial, deci nici pe bază de bulletin, nici pe certificat de căsătorie sau alte documente. 

Actele necesare pentru întocmirea unei procuri sunt: actul de identitate al persoanei care dă procura (mandantul), datele exacte de identificare ale celui care urmează să ridice pensia, numărul dosarului de pensie și menționarea instituției de la care se va ridica pensia.

Referitor la prețul procurii de ridicare a pensiei, acesta este de 20 lei, plus TVA. De menționat că același cost îl au și împuternicirile pentru ridicarea ajutorului social, a alocației de stat, a pensiei de întreținere și a altor drepturi provenind din legi speciale sau din legi care stabilesc despăgubiri sau compensații reparatorii.

Model de procură

Stimată doamnă Bucur, în ideea de a vă ajuta, vă prezentăm, în continuare, și un model de procură:

Subsemnatul, [...], domiciliat în [...], identificat cu CI seria [...] nr. [...], eliberată de [...] la data [...], cu CNP [...], prin prezenta, îl împuternicesc pe [...], domiciliat în [...], posesor al CI seria [...] nr. [...], eliberată de [...] la data de [...], cu CNP [...] pentru ca, în numele meu și pentru mine, să se prezinte și să mă reprezinte cu depline puteri la Oficiul Poștal competent sau în fața factorilor poștali pentru a-mi ridica talonul și pensia conform dosarului de pensie nr. [...], începând cu luna [...] anul [...], inclusiv sumele restante.  În acest scop, mandatarul meu este împuternicit să îndeplinească toate formalitățile legale și să semneze în numele meu pentru încasarea sumelor de bani ce mi se cuvin și ridicarea taloanelor de pensie precum și oriunde va fi necesar, în limitele prezentului mandat, semnătura sa fiindu-mi opozabilă. Mandatarul meu se obligă să anunțe cu promptitudine Oficiul de Pensii de orice modificare intervenită (decesul subsemnatului, schimbare a domiciliului, stabilire în străinătate, reîncadrare în muncă) și va restitui toate sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie. 



Comentează știrea

ovidiu
30 octombrie 2012
preturi reale

doamna ziarista sa-mi spuneti unde gasesc o procura la acest pret .eu am dat 50 lei plus tva pentru o amarita de hirtie .acestea sunt preturile reale cu care ne jecmanesc hotii de notari.

admirator
30 octombrie 2012
este mai simplu

sa se deschida un cont la o banca, unde sa fie virata pensia, lunar. Se emite un card si orice membru al familiei poate ridica banii, de la orice bancomat. Plus ca se poate plati direct cu cardul. Nu se mai asteapta atita la posta. Banii virati de minister pina-n 10-12 ale fiecarei luni sunt operati de banca in 1-2 zile. Deci, ii ridicati mult mai repede decit prin posta. Nu va costa nimic, trebuie sa va duceti la o banca preferata cu buletinul si talonul, va fac fetele toate formele pe loc. Bafta!

ovidiu
30 octombrie 2012
Pt Admirator

In arhiva CUGET LIBER am gasit: Aurelia Oprea, diriginta Oficiului Poștal nr. 10 Constanța, ne-a explicat că, în astfel de situații, instrucțiunile legale prevăd că și cuponul de pensie trebuie ridicat, personal, de către fiecare beneficiar, pe bază de semnătură și cu menționarea datelor personale de identitate, de la factorul poștal care deservește zona de care aparține, care se deplasează la domiciliul pensionarului special pentru acest serviciu. Dacă se întâmplă ca respectivul pensionar să nu fie găsit acasă, atunci factorul poștal îi lasă un aviz la cutia poștală, beneficiarul știind că trebuie să meargă la poștă să-și ridice cuponul de pensie. Pentru a ridica cuponul pentru alt beneficiar (soțul pentru soție și invers etc.), legea prevede că este nevoie de procură. .Dacă, în luna respectivă, pensionarul nu-și ridică talonul de la poștă din motive personale, după data de 10 a lunii următoare el poate să-și recupereze acest formular de la sediul Casei Județene de Pensii Constanța (str. Decebal nr. 13 C, ghișeul trei, parter). Fara cupon ce faci ca pensionar-ai nevoie la doctor,la farmacie etc.Suntem sufocati de birocratie si de biruri inutile.

Reduceri de pret
15 septembrie 2013
Reduceri de pret

Captivant si instructiv relatarea dumneavoastra! Este de preferat sa afliarticole originale si unice. Ca tot mentionam de unicitate, pentru cei interesati, am gasit un blog cu articole generale - haine, medicamente de slabit, laptopuri, tablete, telefoane, electronice si toata gama de alte lucruri la preturi foarte mici, dar de o calitate buna.Ce este atragator pe acest site este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite. www.bazargorj.ro Reduceri de pret http://www.bazargorj.ro

Maria Buzdugan
10 martie 2014
pensie neridicata la timp

Buna ziua! am si eu doua pensii neridicate la timp, una pe 2013 si una pe 2012, si marea problema este ca nu-mi mai amintesc exact lunile! Cei de la Casa de Pensii Arges mi-au spus ca daca nu-mi amintesc lunile, nu pot recupera banii! exista vreo sansa ca ei sa poata verifica in system, deoarece mi se pare total injust sa pierd niste bani care pana la urma au fost returnati tot inapoi la Casa de Pensii! Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, v-as fi total recunoscatoare, sincer nu mai stiu unde sa mai intreb ca sa aflu si eu un raspuns!!! Va multumesc anticipat!

Dan Tucru
21 iunie 2014
pensie neridicata la timp

stimata doamna Maria Buzdugan, de ce nu v-ati ridicat pensia, la timp,,,daca erati plecata din localitate,,de ce nu at facut demersuri sa va fie virata intr-un cont bancar? Stiti ca trebuie sa platiti transportul banilor de la CASA de pensii la posta, si inapoi?

Răspuns la: pensie neridicata la timp
Adăugat de : Maria Buzdugan, 10 martie 2014
Buna ziua! am si eu doua pensii neridicate la timp, una pe 2013 si una pe 2012, si marea problema este ca nu-mi mai amintesc exact lunile! Cei de la...
lilian nikky
12 ianuarie 2017
my ex back

Numele meu este lilian N.This este o zi foarte plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorul Dr.saguru a făcut pentru mine, ajutându-mă să ex-soțul meu înapoi cu magia lui și dragoste vraja. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu a fost într-adevăr mă înșela și a fost în căutarea unui divorț, dar atunci când am dat peste e-mail Dr.saguru pe internet pe modul în care el a ajutat atât de mulți oameni pentru a obține ex-lor înapoi si ajuta la fixarea relationship.and face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea să-l și apoi să caute ajutorul lui, dar spre surprinderea mea el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată-mă acum sărbătoresc pentru că soțul meu a schimba total pentru totdeauna. El vrea mereu să fie de mine și nu pot face nimic fără a prezenta mea. Ma bucur cu adevărat căsnicia mea, ceea ce o mare sărbătoare. i se va continua pe internet, mărturisind pentru că Dr.saguru este într-adevăr o adevărată fugă vrajă. Ai nevoie de ajutor ATUNCI DE CONTACT MEDIC SAGURU ACUM prin e-mail: [email protected] sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema ta și să te simți fericit în relationship.and tău său, de asemenea, în perfectă 1 IUBIRE SPELL 2 WIN EX BACK 3 rodul pântecelui 4 PROMOVAREA SPELL 5 PROTECȚIA SPELL SPELL 6 AFACERI 7 SPELL JOB BUN SPELL 8 LOTTERY și SPELL CURTEA DE CAZ.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Pagina a fost generata in 1.7816 secunde