Rețeta zilei
Cod cu ghimbir
Ingrediente pentru 4 porții: o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm, curățată de coajă și dată prin răzătoare, 4 fire de ceapă verde, tăiate fâșii subțiri, 2 lingurițe pătrunjel verde tocat, o lingură zahăr, unt, 4 fileuri groase de cod de 175 g, sare, piper negru măcinat, 25 g unt, legume fierte la alegere, pentru garnitură.
Preparare: Preîncălziți cuptorul și puneți pe gril o foaie de aluminiu sau hârtie de copt. Radeți ghimbirul. Amestecați ceapa verde, ghimbirul, pătrunjelul tocat, zahărul și o lingură de apă. Sărați și piperați după gust fileurile de cod, așezați-le pe patru bucăți de folie de aluminiu sau hârtie de copt cu latura de 20 centimetri. Cu o lingură, puneți amestecul de ceapă și ghimbir peste pește. Tăiați untul în cubulețe și presărați-l peste ceapă. Închideți foliile de aluminiu și puneți fileurile pe o tavă în cuptorul încins în prealabil. Coaceți 10-12 minute, apoi desfacți foliile și mai lăsați patru minute. Așezați fileurile pe farfurii individuale și serviți-le imediat, cu legume fierte alături.
Preparare: Preîncălziți cuptorul și puneți pe gril o foaie de aluminiu sau hârtie de copt. Radeți ghimbirul. Amestecați ceapa verde, ghimbirul, pătrunjelul tocat, zahărul și o lingură de apă. Sărați și piperați după gust fileurile de cod, așezați-le pe patru bucăți de folie de aluminiu sau hârtie de copt cu latura de 20 centimetri. Cu o lingură, puneți amestecul de ceapă și ghimbir peste pește. Tăiați untul în cubulețe și presărați-l peste ceapă. Închideți foliile de aluminiu și puneți fileurile pe o tavă în cuptorul încins în prealabil. Coaceți 10-12 minute, apoi desfacți foliile și mai lăsați patru minute. Așezați fileurile pe farfurii individuale și serviți-le imediat, cu legume fierte alături.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Vineri, 09 Aprilie 2010
Vineri, 09 Aprilie 2010