Rețeta zilei

Cod cu ghimbir

346
Cod cu ghimbir - a7d3468abc1767bc990b9e171b6ddd75.jpg
Ingrediente pentru 4 porții: o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm, curățată de coajă și dată prin răzătoare, 4 fire de ceapă verde, tăiate fâșii subțiri, 2 lingurițe pătrunjel verde tocat, o lingură zahăr, unt, 4 fileuri groase de cod de 175 g, sare, piper negru măcinat, 25 g unt, legume fierte la alegere, pentru garnitură.
Preparare: Preîncălziți cuptorul și puneți pe gril o foaie de aluminiu sau hârtie de copt. Radeți ghimbirul. Amestecați ceapa verde, ghimbirul, pătrunjelul tocat, zahărul și o lingură de apă. Sărați și piperați după gust fileurile de cod, așezați-le pe patru bucăți de folie de aluminiu sau hârtie de copt cu latura de 20 centimetri. Cu o lingură, puneți amestecul de ceapă și ghimbir peste pește. Tăiați untul în cubulețe și presărați-l peste ceapă. Închideți foliile de aluminiu și puneți fileurile pe o tavă în cuptorul încins în prealabil. Coaceți 10-12 minute, apoi desfacți foliile și mai lăsați patru minute. Așezați fileurile pe farfurii individuale și serviți-le imediat, cu legume fierte alături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Întinderea părului creț
Vineri, 09 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Crochete cu ciuperci
Pagina a fost generata in 1.5014 secunde