Colțul constănțeanului supărat

354
Colțul constănțeanului supărat - sadman-1322778854.jpg
Românii care au avut rude în Cadrilater și ale căror bunuri au trecut în proprietatea statului bulgar, au dreptul la despăgubiri în bani de la statul român. Mană cerească pentru cei care se trezesc peste noapte cu conturi substanțiale, motiv de discordie pentru alții care, odată intrați în posesia banilor, refuză să îi mai împartă cu toți beneficiarii. Și mai supărați par cei care, deși au de primit sume modice, chiar și acestea, tot eșalonat trebuie să li se acorde: "Noi avem o sumă mică, 6700 lei, am fost la București să ne plângem că ne tot amână, deși avem hotârârea dată, însă domnul de la Ministerul Finanțelor ne-a spus că oricât de mică ar fi suma, și ea se eșalonează. S-a scuzat că e grăbit, nu s-a omorât în explicații. Înțeleg, la sumele mari, de milioane sau miliarde bani vechi, cum au luat unii, să se plătească în două tranșe. Însă o sumă atât de mică nu cred că legea obligă la așa ceva. Nu există niciun termen de plată a despăgubirilor?" – se întreabă Gheorghe Vârzaru.

Sumele se acordă eșalonat
În covârșitoarea lor majoritate, dosarele privind acest tip de despăgubiri au mai mulți beneficiari. Suspiciunea dumneavoastră, domnule Vârzaru, privind acordarea eșalonată a banilor nu are temei, întrucât legea prevede că astfel de despăgubiri se acordă în două tranșe, indiferent de cuantumul lor (40 la sută și, respectiv, 60 la sută în tranșa a doua, pe o perioadă de doi ani consecutiv).

Legea nu stipulează niciun termen
Că beneficiarii acestei legi sunt nemulțumiți de ritmul lent de punere în aplicare a acestei legi stau mărturie sutele de procese pe această temă, deschise în toată țara. Oamenii cred că s-a ajuns aici și pentru că legea nu prevede un termen de soluționare. De aceea, propun Parlamentului să analizeze și această situație, fiind vorba despre o măsură de reparare a suferințelor comunismului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6274 secunde