Colțul constănțeanului supărat

459
1
La vârsta de 63 de ani, Ludmila Moraru consideră că trebuie să aibă măsură în tot ce face, ar obliga-o experiența de viață acumulată până acum. De câteva zile, se uită la televizor și nu-i place deloc ce vede. Prea multe spirite încinse: "Puțini sunt oamenii fără probleme, nu doar la noi, ci peste tot, în lumea asta mare. Este foarte bine că democrația ne dă dreptul să manifestăm în stradă. Din păcate, nimeni nu ne-a învățat adevăratul alfabet al acestor acțiuni. Prea se strigă orice și oricum în Piața Universității, dar și la noi, la Constanța, a fost la fel. Cred că din cauza asta, nici politicienii nu ne bagă în seamă. Cum ceri, așa primești! Nu poți să te duci și să răcnești acolo pentru verzi și uscate, să faci bancuri și poezii deocheate, să distrugi, să dai foc, să înjuri, să scuipi, să te strâmbi și să ai pretenția de a fi luat în serios. Mă tot întreb de ce nu știu oamenii să-și ceară drepturile în așa fel încât politicienii să roșească și să-și ceară scuze".

Consecințele unui gest necugetat

Ne face înaintarea în vârstă mai înțelepți? Femeia crede că această sintagmă și-a cam pierdut din semnificație. Și când spune asta, nu arată cu degetul către alții, ci spre propria persoană. Ce are a-și reproșa? Faptul că a avut încredere într-o familie de tineri fără să aștepte prea multe dovezi de la ei. Impresionată de "gesturile lor ieftine", acum plătește scump. Practic, în dorința de a-și pune bătrânețea la adăpost, s-a grăbit și a semnat un contract cu tinerii săi foști chiriași, cărora le-a cedat toate bunurile, inclusiv casa, în schimbul promisiunii că va fi îngrijită la bătrânețe: "Este vorba despre un apartament cu patru camere. Eu am pensie mare, o eoliană, nu primesc subvenții. Tinerii ăștia spun că plătesc prea mult la întreținere și vor să vândă și să se mute la țară. Eu nu sunt de acord cu asta, simt că dacă mă las o să ajung în stradă. Mai pot să rup contractul cu ei? S-au dus la București să demonstreze împotriva lui Băsescu, iar ei sunt la un pas de escrocherie. Mai pot rezolva ceva?".

Singura cale legală pentru ieșirea din astfel de situații, stimată doamnă Moraru, este introducerea în instanță a unei acțiuni de desființare a contractului. 

Comentează știrea

om bogat om sarac
20 ianuarie 2012
romania te iubesc

stimata doamna votati in contionare cu tovarasii revolutionari ca nici loc de veci nu o sa mai aveti

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Palaz cere anularea avizului de protest
Pagina a fost generata in 1.4017 secunde