Colțul constănțeanului supărat

400
1
Acceptă că numărul autoturis-melor a crescut considerabil în ultimii ani, iar parcările sunt absolut insuficiente pentru a acoperi imensa cerere, însă, ca pieton, Mugur Predeanu a simțit nevoia să atragă încă o dată atenția autorităților locale că în nicio metropolă civilizată din lume nu se permite parcarea mașinilor pe trotuare. În octombrie 2011 s-a întors din New York și, fără intenția de a epata în vreun fel (se consideră o persoană modestă), cititorul nostru a simțit nevoia să facă unele comparații cu America, deloc întâmplător. Ne-a spus că și în America mai există tentative de parcare a autoturismelor pe trotuare, diferența față de România fiind aceea că, în câteva clipe, mașina le este ridicată, iar pentru recuperare plătesc o amendă grasă, bașca alte sute de dolari pentru depozitarea mașinii într-un loc special: "Știu că o să mă înjure mulți șoferi, au și ei dreptatea lor. Dar cred că și pietonii au dreptul să circule pe trotuare, nicidecum pe carosabil. Iar atunci când mai ai și copilul în cărucior, vezi că nu prea te descurci să faci slalom printre mașini, este normal să te întrebi dacă mai ai dreptul să circuli pe trotuar sau nu? Ce să mai spun de ultima perioadă, când șoselele au fost alunecoase, cu gheață și zăpadă, iar trotuarele, ocupate de și mai multe mașini. Care mașini, abandonate pe trotuare din cauza vremii, sunt foarte murdare, iar pietonii care cu greu își mai fac loc printre ele, sunt în postura de spălătorii auto".

Ce-i de făcut?

Având în vedere că drepturile pie-tonilor sunt, practic, grav încălcate, transformarea trotuarelor în parcaje obligându-i să circule pe carosabil, lucru periculos mai ales în condiții de vreme extremă, de care avem parte din plin, cititorul nostru crede că este nevoie de o reacție mai articulată a constănțenilor. În acest sens, își permite ca în numele lor, să-i ceară primarului să redea trotuarele pietonilor, altfel se vor plânge instanței că îi obligă să fie eterni contravenienți, care circulă prin locuri nepermise!

Comentează știrea

Stan
14 februarie 2012
Zi-ii lui Mazare

De ce nu-i zici si golanului de Mazare pe care l-ai votat , sa mai faca langa blocuri si parcari , nu numai sa vanda spatiile verzi acolitilor sai pentru a construi birouri / locuinte cu peste 1500 euro metru patrat... Trebuia sa te uiti si la ce parcari au aia in SUA , nu numai sa faci pe desteptul...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.384 secunde