Colțul constănțeanului supărat

288
1
Obosiți să tot atragă atenția că orașul Constanța se află în eternă criză de verdeață, iar casetele florale sunt pline de bălării de ani de zile, unii își impută propria lipsă de inițiativă. Alexandra Mitroi (54 ani), de exemplu, este supărată pe vecinii săi, care o acuză de reminiscențe comuniste când îi invită să ia câte o sapă în mână și un pliculeț de flori, pentru a mai schimba un pic lucrurile. În fond, ar face-o pentru propriul confort vizual, dacă primăria tot nu se implică: "E un sictir ce n-am văzut! Am uitat ce e aia muncă voluntară, ne e rușine să tăiem bălăriile din fața blocurilor, pe motiv că sunt pe domeniul public și e treaba primăriei. Așa o fi, dar ar trebui să ne aducem aminte că, înainte, munca voluntară era un sport național și n-a murit nimeni din asta. Am încercat să curăț în fața blocului în care stau, până și soțul s-a luat de mine, ce, sunt fraiera blocului? Pe vremea comuniștilor, toate casetele din fața blocului erau îngrijite și pline de flori, o plăcere să te uiți de la balcon. Acum, dacă luați orașul la pas, o să vedeți că e jale. Avem sedii de firme superluxoase, iar în fața lor, numai uscături. Rar vezi ceva frumos și îngrijit".
Alții n-au complexe

Cititoarea noastră se tot întreabă cum e posibil ca în Germania, de exemplu, orice bucățică de pământ de pe spațiul public sau privat să fie plină de flori și verdeață? Mai mult, la francezi, și acoperi-șurile blocurilor sunt pline de verdeață. Deși nu speră să atingem aceste standarde, totuși crede că în situații de criză, fie financiară sau de implicare a autorităților, oamenii ar putea mișca, fie și un deget, pentru a schimba cât de cât fața ponosită a Constanței, de care, altfel, se plâng non-stop.

Comentează știrea

nicusor
31 mai 2012
flori

la summitul NATO care a avut loc la Bucuresti, am vazut cum pensionarii mergeau si furau florile plantate cu aceasta ocazie. Da, imi amintesc f.bine; erau pensionari,stiti,"revolutionarii cu certificate de revolutionari".Adevarul e, ca romanul nu merita flori,curatenie, infrastructura... le place balegarul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2505 secunde