Colțul constănțeanului supărat

199
1
Fără doar și poate, într-o țară civilizată, recensământul este luat în serios, ceea ce la noi, Adrian Ion este în măsură să spună că nu se întâmplă. Și când spune asta se bazează pe exemplul concret al surorii sale, care locuiește într-unul din blocurile noi de la intrarea în stațiunea Mamaia, care, culmea, văzând că nu-i bate la ușă niciun recenzor, a telefonat la primărie, cerând să se deplaseze cineva și la ea acasă: "Exact în perioada aia, s-a întâmplat ca sora mea să aibă piciorul în ghips, iar soțul ei să fie plecat din țară. Nu i-a venit să creadă când a fost luată peste picior, i s-a spus ceva de genul că nu strică ei orzul pe gâște, pentru câteva familii! Mă rog, că nu s-au dus nu s-au dus, dar tot ei se plâng că nu știu câți locuitori are țara asta, că recensământul nu se face serios. Amintiți-vă de tot circul cu referendumul din vară, când nimeni nu mai știa câți suntem în țara asta, când cei de la putere nu știau cum să ne scoată mai puțini la numărătoare! Dar cea mai mare supărare a surorii mele este că primăria n-a uitat să-i trimită înștiințarea de impozite. Dacă n-ar ști că tot ea o să suporte consecințele, ar ignora această înștiințare, mai ales că nici nu prea știe pe ce se duc atâtea impozite, Constanța e neschimbată de ani buni".

Cititorul nostru și-ar dori ca, după modelul statelor civilizate, și la noi, recensământul să urmărească, responsabil, cunoașterea nevoilor reale ale cetățenilor, pentru ca statul să poată elabora politici publice pe măsură. De asemenea, și-ar dori ca din banii colectați pe miile de biruri pe care primăria Constanța le tot pune pe spinarea constănțenilor, să se rezolve măcar problema trotuarelor, căci oamenii s-au săturat să facă slalom printre mașini, atât pe trotuare, cât și pe carosabil! 

Comentează știrea

Peck
9 februarie 2013
Ce se intampla?.

Va rog sa-mi spuneti de cand pana cand Primaria Constanta desrveste prin functionarii sai o societate comerciala privata?.Pentru ce sa plateasca contribuabilul constantean salariatii unei societati private. Este vorba de taxa de habitat.Aceasta s-a marit nespus de mult.De ce sa platesc eu contribuabil penalizari la Primarie.Oare am inebunit cu totii. Ne prosteste acest hopa-mitica ( primar ) si noi il acceptam.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3714 secunde