De câtă vitamina D are nevoie un copil în timpul iernii

198
De câtă vitamina D are nevoie un copil în timpul iernii - vitaminadjpeg-1360331819.jpg
Vitamina D joacă un rol foarte important în menținerea sistemelor și organelor. Ea ajută la fixarea calciului în organism, reducând, la copii, apariția rahitismului. 


Vitamina D se găsește în peștele gras, cum ar fi macrou, hering, sardină, somon, ton, în gălbenușul de ou, unt, lapte integral și lactatele nedegresate. Din păcate, legumele nu prea conțin această vitamină, dar ea poate fi produsă de organism, prin expunerea la soare.

În lunile din sezonul rece, atunci când nu stăm prea mult în aer liber, este indicat să luăm suplimente de vitamina C, mai ales în cazul copiilor.

Conform unor studii recente, Academia Americană de Pediatrie recomandă dublarea cantității minime de vitamina D administrate până acum, zilnic, bebelușilor, copii și adolescenților. Aceștia susțin că ar fi bine să le dăm minimum 400 de unități de vitamina D, adică aproximativ 10 micrograme de vitamina D. Sunt însă voci care susțin că și această cantitate este încă prea mică pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Astfel, copiii mai mari ar trebui să primească până la 1.000 de unități de vitamina D. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Diverse : Măceșele, rezervor bogat de vitamina C
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : De ce își sug degetul bebelușii?
Pagina a fost generata in 0.4835 secunde