Porția de natură
Măceșele, rezervor bogat de vitamina C
159
În sezonul rece, gripele și virozele fac ravagii în rândul copiilor. O armă de luptă împotriva răcelilor este vitamina C. În mod surprinzător, cea mai mare cantitate de vitamina C nu se găsește în citrice, așa cum am fi crezut, ci în măceșe.
Componenta principală a fructelor de măceș este acidul L-ascorbic, adică vitami-na C. Măceșele îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar și întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-se să-și exercite rolul de barieră în fața microorganismelor infecțioase. Se administrează pulbere de măceșe, câte o linguriță, de patru ori pe zi.
Pentru copiii anemici, se recomandă administrarea de sirop de măceșe, câte trei - patru lingurițe pe zi, în cure de 60 de zile, urmată de alte 20 de zile de pauză. Acest sirop cu tot cu pulpă, este foarte bogat în vitamina C și în vitamine din complexul B, în fier și în magneziu. Îmbunătățește pofta de mâncare, favorizează dezvoltarea normală a sistemului nervos, previne bolile infecțioase și complicațiile acestora. La sugari, se administrează infuzia combinată de măceșe, câte 100 - 200 de ml pe zi, cu minimum 30 de minute înainte de alăptare.
Pentru copiii anemici, se recomandă administrarea de sirop de măceșe, câte trei - patru lingurițe pe zi, în cure de 60 de zile, urmată de alte 20 de zile de pauză. Acest sirop cu tot cu pulpă, este foarte bogat în vitamina C și în vitamine din complexul B, în fier și în magneziu. Îmbunătățește pofta de mâncare, favorizează dezvoltarea normală a sistemului nervos, previne bolile infecțioase și complicațiile acestora. La sugari, se administrează infuzia combinată de măceșe, câte 100 - 200 de ml pe zi, cu minimum 30 de minute înainte de alăptare.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Joi, 31 Ianuarie 2013
Vineri, 08 Februarie 2013
Marţi, 29 Ianuarie 2013