Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă

407
Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă - alimentatiebebe-1359756771.jpg
Fructe oleaginoase cu proprietăți nutritive și revitalizante, nucile conțin magneziu, sodiu, calciu și vitamina B. Iată de ce o rețetă cu umplutură de nuci este cea mai potrivită pentru un desert servit de cei mici. Pentru aluat aveți nevoie de următoarele ingrediente: aproximativ 600 grame făină, 200 grame de unt la temperatura camerei, 400 ml smântână, patru ouă, patru linguri de zahăr, aproximativ 200 grame de nucă prăjită și măcinată, esență de vanilie, un praf de sare și un pliculeț de zahăr pudră vanilat. Iată cum realizați umplutura: 

Bateți bine albușurile cu un praf de sare, adăugați treptat zahărul și mixați până devine o spumă lucioasă. Înglobați cu grijă nuca măcinată.

Mixați apoi untul și smântâna. Adăugați gălbenușurile și vanilia și treptat, făina cernută. Frământați un aluat ca cel pentru cozonac. Împărțiți în șase bucăți aluatul, întindeți fiecare parte în foaie și ungeți cu untul topit și pe care l-ați răcit. 

Rulați pe latura lungă, iar sulurile obținute, înveliți-le în folie alimentară și dați la rece câteva ore. Luați pe rând câte un sul, tăiați-l în rondele de aproximativ 2 cm grosime. Dați-i fiecăreia o formă rotundă și puneți la mijloc câte o linguriță din umplutură.

Acoperiți-o cu aluatul adus din două părți laterale, ridicând marginile spre mijloc, apoi răsuciți capetele rămase libere ca ambalajul unei bomboane. Așezați-le distanțat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 10- 15 min sau până ce sunt coapte. Acoperiți fiecare bucată cu zahărul vanilat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : De ce își sug degetul bebelușii?
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Rodia sau "super fructul" plin de vitamine
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Premergătorul, o fiță?
Pagina a fost generata in 0.2862 secunde