De ce își sug degetul bebelușii?

293
De ce își sug degetul bebelușii? - bebeisisugedegetul-1359750822.jpg
Cu toții am observat la copiii de până în doi ani acest obicei de a-și suge degetul. Este un semn de dezvoltare, susțin medicii, însă nu trebuie să depășească această perioadă. Gestul se pare că este dezvoltat chiar din viața intrauterină și continuat în primii doi ani de viață. Este foarte important însă, ca părinții să știe că la un moment dat, eliminarea acestui gest din comportamentul copiilor este esențială atât pentru sănătatea lui cât și pentru dezvoltarea emoțională. 

Printre cele mai frecvente cauze sunt erupțiile dentare sau alimentația deficitară. Problemele apar atunci când agest gest se menține după vârsta de doi ani și copilul își suge degetul atât de tare încât se rănește. 

Acestea pot provoca lipsa poftei de mâncare, infecții buco-dentare care produc la rândul lor, infecții digestive, dar și anomalii în dezvoltarea maxilarelor întrucât dinții încep să devieze de la poziția normală. Cel mai important este să nu îl bruscați atunci când încercați ă eliminați acest gest din comportamentul lui. De cele mai multe ori, copilul își suge degetul și în momente emoționale cărora nu le poate face față, iar acest gest îl calmează. Trebuie să găsiți cea mai potrivită metodă prin care să îi blocați intenția și să îl atenționați de câte ori are tendința să facă acest lucru. O altă soluție este de a-i pune o mănușă dermatologică sau de a-i bandaja degetul mare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Rodia sau "super fructul" plin de vitamine
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Premergătorul, o fiță?
Pagina a fost generata in 0.5391 secunde