Cum afectează poluarea greutatea bebelușilor

299
1
Cum afectează poluarea greutatea bebelușilor - poluarebebelusi-1360249454.jpg
Femeile care trăiesc în zone unde poluarea este foarte mare riscă să nască bebeluși cu o greutate mai mică. Oamenii de știință au constatat că, cu cât gradul de poluare este mai mare, cu atât crește numărul bebelușilor născuți cu greutate mică. 


Femeile însărcinate care trăiesc într-un mediu plin de gaze de eșapament de la mașini și de la centralele pe cărbune prezintă un risc crescut să nască copii mai mici decât normal, arată un amplu studiu internațional.

Este cea mai amplă cercetare efectuată până în prezent în privința legăturii dintre poluarea aerului și dezvoltarea fetusului, precizează autorii. Cercetătorii au observat în diferitele locuri din lume în care s-a desfășurat studiul că, cu cât gradul de poluare a fost mai ridicat, cu atât rata nașterilor de copii cu greutate mică a fost mai mare.

"Greutatea mică la naștere - sub 2,5 kg - poate semnala un risc crescut de boli și de mortalitate infantilă, precum și probleme de sănătate cronice mai târziu, în cursul vieții", precizează dr. Payam Dadvand, de la Centrul de cercetări de epidemiologie mentală din Barcelona (Spania).

"Sunt niveluri de poluare a aerului la care suntem expuși aproape toți. Particulele microscopice se găsesc peste tot în aerul pe care îl respirăm", spune și dr. Tracey Woodroof, profesor de ginecologie și știință a reproducerii la Universitatea California din San Francisco.

Ea remarcă faptul că țările care au reglementări mai stricte în privința reducerii poluării produse de mașini și centralele pe cărbune se bucură de niveluri mai scăzute ale poluanților.

Studiul a luat în considerare trei milioane de nașteri din nouă țări și 14 regiuni din America de Nord, Africa de Sud, Europa, Asia și Australia, majoritatea datelor fiind strânse la mijlocul anilor 1990 și la sfârșitul deceniului 2000. 


Comentează știrea

candipharm com
17 decembrie 2022
candipharm com

https://www.candipharm.com/

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Poluarea ne scurtează viața
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : De ce își sug degetul bebelușii?
Pagina a fost generata in 0.9635 secunde