Colțul constănțeanului supărat

118

Articole de la același autor

Chiar dacă, în această perioadă a anului, povara întreținerii la bloc este mai ușor de suportat întrucât nu se mai plătește căldura, Valentina Beciu este supărată că n-a reușit să-și achite în întregime datoriile către asociație. Însă, cea mai mare supărare se datorează faptului că la asociația din care fac parte părinții săi: "Penalizările sunt stabilite în procent mai mic față de noi și nu înțeleg de ce. Legea nu e una pentru toți, cum ni se tot spune sau ce se întâmplă?".

Fiecare bordei…

Supărarea dumneavoastră, doamnă Valentina, cel puțin în acest caz nu este justificată. Totul, din cauză că asociațiile de locatari care stabilesc propriul sistem de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanță nu fac un abuz, legea privind funcționarea acestora dându-le mână liberă. Înainte de a depune o sesizare la Serviciul pentru îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei Constanța, vă puteți arunca o privire pe Legea nr. 230 din 2007. Veți observa că penalizările nu trebuie să fie mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de întârziere, dar și că acestea se aplică numai după o perioadă de 30 de zile care depășește termenul stabilit pentru plată. De asemenea, oricât ar fi sistemul de propriu, suma penalizărilor nu trebuie să depă-șească suma la care s-a aplicat în fiecar caz în plată. 

Cât privește termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației, afișate pe lista lunară de plată, acesta este de maximum 20 de zile calendaristice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.934 secunde