Colțul constănțenului supărat

177
1
Din păcate, foarte mulți tineri absolvenți de facultate sau studenți în ani terminali sunt convinși că piața muncii nu le mai poate rezerva decât o lungă perioadă de căutare a unui job, înțepeniți în fața unui calculator sau făcând cale-ntoarsă către agențiile de ocupare a forței de muncă. Această convingere le este întărită de foștii lor colegi, sătui de joburi prost plătite, de refuzurile din partea angajatorilor, de eternul răspuns primit la nenumăratele interviuri de angajare "Vă vom contacta noi, lăsați CV-ul!". 

După tragedia recent consumată în Algeria, mama unui tânăr absolvent al Facultății de Științe Economice, al cărei fiu lucrează, ca inginer, la o altă bază din această țară, a simțit nevoia să se destăinuie: "Fiul meu s-a întors la bază imediat după această nenorocire, mi-a spus la telefon că zona e foarte bine păzită. M-a încurajat că totul o să fie bineNumai o mamă poate să-și închipuie ce este în sufletul meu după toată nenorocirea asta. Singurul meu fiu, care, la rândul lui, are un copil, și-a lăsat familia pentru că nu mai avea din ce trăi. Nici el nu mai știe câte CV-uri a lăsat peste tot. După fiecare interviu se întorcea încântat, căci era clar că făcea o impresie bună. Dar, în loc să fie angajat, era amăgit cu promisiuni. Nu mai dormea noaptea, era disperat. Tot căutând de lucru prin ziare a găsit firma asta. Ne-a spus că dacă e bine plătit, pentru familia lui se duce și la capătul lumii. Soția lui n-a fost de acord, știe că e o zonă periculoasă, l-a implorat să se răzgândească, dar până la urmă a fost nevoită să-i facă bagajele. Băiatul a fost bine primit acolo, i se respectă munca, are toate condițiile, simte că n-a făcut degeaba o facultate" – ne-a povestit femeia, care, în urma tragicului eveniment din Algeria, tremură pentru siguranța fiului său. Iar teama este atât de mare, încât și-a propus ca, de acum înainte, să nu se mai uite la jurnalele de știri. Dezamăgirea acestei mame este că, după cum decurg lucrurile în țara noastră, viitorul profesional al multor tineri va atârna de bunăvoința angajatorilor străini: "De mic, i-am spus copilului meu că facultatea este singura care îi va aduce un loc de muncă bun. După ce a dat nas în nas cu toate mizeriile de pe piața muncii, nu mai e convins de asta. Oare politicienii noștri și-ar trimite copiii să muncească în zone periculoase?". 

Comentează știrea

Mork
22 ianuarie 2013
Adevarat

Politicienilor nu le pasa draga doamna de nimic , ei isi trimit copiii la studii in strainatate etc etc .. Intr-adevar nu a mai ramas nici macar speranta ca viitorul se va schimba in bine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde