Condimentele potrivite tipurilor de mâncare
Pentru cei ce nu stăpânesc încă arta combinării condimentelor, specialiștii au o listă a celor mai potrivite condimente pentru fiecare tip de mâncare. Atenție, nu combinați mai mult de trei tipuri de condimente din întreaga listă, decât dacă acest lucru e specificat clar în indicațiile rețetei respective:
l Carnea de vită: busuioc, da-fin, coriandru, chimen, mărar, gălbenele, maghiran, mentă, salvie, tarhon, cimbru (fără rozmarin) l Carnea de porc: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, mărar, fenicul, lemongras, mentă, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Carnea de miel: mentă, busuioc, dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru l Carnea de pasăre: busuioc sau dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, gălbenele, maghiran, mentă, rozmarin, tarhon, salvie - la pui. La curcan puteți adăuga cimbru, la gâscă, salvie, iar la rață, mărar, mentă, rozmarin, salvie, tarhon l Peștele și fructele de mare trebuie asezonate cu anason, busuioc, coriandru, mărar, fenicul, lemon-gras, gălbenele, maghiran, mentă, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Pentru ficat: coriandru, salvie sau tarhon l Salate: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, păpădie, mărar, soc, lemongras, gălbenele, mentă, pătrunjel, tarhon și cimbru l Pentru supe: chimen, mărar, fenicul, lemongras, leuștean, gălbenele, maghiran, mentă, urzici, tarhon, cimbru.
Urmând aceste sfaturi, vei pu-tea crea rețete de o savoare unică.
l Carnea de vită: busuioc, da-fin, coriandru, chimen, mărar, gălbenele, maghiran, mentă, salvie, tarhon, cimbru (fără rozmarin) l Carnea de porc: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, mărar, fenicul, lemongras, mentă, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Carnea de miel: mentă, busuioc, dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru l Carnea de pasăre: busuioc sau dafin, coriandru, chimen, mărar, lemongras, gălbenele, maghiran, mentă, rozmarin, tarhon, salvie - la pui. La curcan puteți adăuga cimbru, la gâscă, salvie, iar la rață, mărar, mentă, rozmarin, salvie, tarhon l Peștele și fructele de mare trebuie asezonate cu anason, busuioc, coriandru, mărar, fenicul, lemon-gras, gălbenele, maghiran, mentă, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru l Pentru ficat: coriandru, salvie sau tarhon l Salate: anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, păpădie, mărar, soc, lemongras, gălbenele, mentă, pătrunjel, tarhon și cimbru l Pentru supe: chimen, mărar, fenicul, lemongras, leuștean, gălbenele, maghiran, mentă, urzici, tarhon, cimbru.
Urmând aceste sfaturi, vei pu-tea crea rețete de o savoare unică.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 10 Mai 2011
Marţi, 10 Mai 2011
Marţi, 10 Mai 2011
Vineri, 22 Aprilie 2011
Vineri, 22 Aprilie 2011