Conserve pentru iarnă

375
Zacusca moldoveneasca de ardei. Ingrediente: 25 gogoșari, 25 ardei grași, 1 kg de ceapă, 10 vinete mari, 1 kg de morcovi, 2 kg de roșii, un litru de ulei. Mod de preparare: Coaceți gogoșarii, ardeii și vinetele, apoi curățați-le fără să vă udați mâinile cu apă. Tocați ceapa mărunt și căliți-o încet la foc mic, în toată cantitatea de ulei până când constatați că aceasta devine translucidă. Tocați separat gogoșarii, ardeii și vinetele. Dați morcovii prin răzătoarea mică, puneți-i 10 minute să se înăbușe în uleiul fierbinte și lăsați vasul acoperit. Adunați totul într-un vas mai mare, de preferința o cratiță emailată, puneți bulionul obținut din roșii și dați zacusca la cuptor să fiarbă mocnit. Când a scăzut bine potriviți de sare, puneți 3-4 foi de dafin, o linguriță cu boabe de piper și turnați zacusca fierbinte în borcane mici. Legați-le cu celofan sau puneți capace și puneți-le în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.


Gem de morcovi. Ingrediente: 1 kg morcovi rași, 3 lămâi mari, un conservant. Mod de preparare: Morcovii se spală și se rad pe răzătoare, apoi se pun într-un castron și se pune zaharul peste ei, după care se stoarce zeama de la cele trei lămâi și se pune peste morcovi și zahăr. Se lasă 15 minute până se încrețesc morcovii, apoi se pun la foc mic și se amestecă încontinuu până capătă o culoare caramel. La finel se pun un conservant. La gust seamănă cu dulceața de gutui. 

Salată pentru fripturi. Ingrediente: 3 kg ardei verzi, 3 kg gogoșari verzi, 3 kg gogonele verzi, 1 litru ulei, un borcan de muștar, jumătate litru de oțet, 2 l apă. Mod de preparare: Se spală legumele și se taie în sferturi sau felii, în funcție de mărimea lor. Se prepară apoi o soluție din oțet și apă în proporție de o parte oțet la două părți apă, se dau în clocot și se opăreasc foarte puțin toate legumele, după care se lasă să se răcească pe o tavă. Se face o maioneză din muștar și ulei, se sărează după gust și se amestecă cu toate legumele. Se așează în borcane. Se pot pune și câteva bucățele de hrean în fiecare borcan, pentru ca preparatul să reziste mai bine. Se închid apoi borcanele. Nu este nevoie de sterilizare. Se servește ca salată la friptură.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Când se recomandă implant dentar?
Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Bătaie pe… locul mortului!
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Zacuscă de vinete pentru iarnă
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru a slăbi sănătos
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.9632 secunde