Pentru sănătatea dv.

Copilul meu pare cocoșat

1191
Copilul meu pare cocoșat - 24novsanatatecopy-1322143209.jpg
"Am o fetiță în clasa întâi și am observat că e puțin adusă de spate. Ghiozdanul i-l port eu, o protejez de greutăți, nu-mi dau seama ce se întâmplă, însă copilul meu pare cocoșat. Mi-e teamă, soacra mea a avut un fel de cocoașă și mari probleme cu coloana. Așa ceva se moștenește?" (S. Cristea).

v v v

Înainte de alte precizări, dr. Mihaela Mihai, medic specialist balneofizioterapie, ne-a explicat că dacă se întâmplă ca părinții să observe vreo curbură a coloanei vertebrale la copilul lor, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se adreseze unui medicul de la cabinetul școlii. Acest demers este necesar întrucât o diagnosticare precoce previne agravarea curburii. Asta nu înseamnă că orice deviație a coloanei vertebrale presupune diagnosticul de scolioză, întrucât majoritatea deformărilor sunt deviații în limite normale ale coloanei sau ceea ce în medicină poartă denumirea de scolioză medie, care are nevoie, într-adevăr, de o ur-mărire atentă.

"Teoretic, cititoarea dumneavoastră ar avea motive să fie îngrijorată, din cauză că istoria familială este unul din factorii de risc pentru ca o persoană să dezvolte scolioză. De asemenea, co-piii (dar mai ales fetele ale căror mame au avut scolioză, prezintă un risc mai mare de a avea probleme de această natură de-a lungul vieții" – arată specialista, care consideră că părinții trebuie să apeleze la medic dacă observă o curbură a coloanei vertebrale a copilului, când apreciază ca neobișnuită poziția lui, precum proeminența coastelor în afară, un umăr sau un șold mai înalte decât altul, dacă tivul hainei cade asimetric. Subiectul este foarte amplu, vom reveni asupra lui, însă părinții trebuie să rețină că vigilența lor este de mare ajutor în depistarea în timp optim a scoliozei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Social : În comă alcoolică la doar 11 ani
Pagina a fost generata in 0.5359 secunde