Cosmetica la domiciliu

74
Pornind de la faptul că razele ultraviolete au efecte nocive și asupra pielii, provocându-i tot felul de pete, riduri, pistrui accentuați, chiar și cancer de piele, dermatologii recomandă să nu mergi niciodată la plajă fără o loțiune de protecție solară. Atenție, însă, loțiunea nu trebuie luată la întâmplare, trebuind să fie adecvată pielii fiecăruia. Cât privește protejarea tenului, aici situația este și mai delicată, întrucât fața este permanent afectată de razele ultraviolete, indiferent de anotimp. 

Ce recomandă dermatologii

l Folosirea unei creme de zi cu factor de protecție adecvat tenului tău te ajută să previi îmbătrânirea prematură a pielii. Fie că folosești o cremă hidratantă cu SPF ca baza pentru machiaj, fie că alegi un fond de ten cu protecție solară, tenul tău va rămâne tânăr și sănătos.

l Pe lângă factorii genetici, apariția petelor pigmentare este cauzată în mare măsură de expunerile necontrolate la soare, dar și de lipsa unei protecții adecvate. Atât cât este posibil, mai ales dacă ai un fototip deschis (pielea foarte albă, părul blond, ochii albaștri/verzi) evită expunerile prelungite la soare și folosește creme de zi cu factor de protecție.

l Alunițele de la nivelul feței sunt expuse mult mai mult la razele ultraviolete decât cele de pe corp, prezentând un risc crescut de apariție a melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Potrivit Societății Române de Dermatologie, printre factorii de risc care pot genera modificări la nivelul alunițelor se numără: pielea deschisă la culoare, părul roșcat sau blond, bronzare lentă, apariția arsurilor solare, dezvoltarea pistruilor, expunerea cronică la soare. Dacă prezinți unii dintre acești factori, este necesar să acorzi o atenție deosebită alunițelor de la nivelul feței, folosind zilnic o cremă de față cu factor de protecție solară sau acoperind alunița cu plasturi speciali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Cine primește concediu suplimentar
Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Bolile picioarelor copiilor
Vineri, 24 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Conjunctivita de vară
Pagina a fost generata in 1.3644 secunde