Cosmetica la tine acasă

241
Cosmetica la tine acasă - tratamenttenuscat-1346085120.jpg
"Înainte de a rămâne însărcinată, tenul meu arăta bine, nu pot să spun că aveam cine știe ce probleme. Din luna a patra de sarcină am observat însă că tenul se usucă exagerat, deși folosesc tot felul de creme și nici nu arată prea grozav. Dacă ar fi după mine, aș merge la un salon de cosmetică, însă nu știu dacă e bine să fac asta acum. Câteva sfaturi mi-ar prinde bine, de preferat, ceva mai natural, dată fiind situația mea specială. Vă mulțumesc, Elena, 29 ani".

xxx


Dragă Elena, este bine că încerci să te protejezi în această perioadă, mai ales că și specialista în cosmetică, Bogdana Oancea Stoian, ne-a confirmat că pe parcursul celor nouă luni de sarcini, este posibil ca la unele femei, pielea să fie mult mai uscată decât de obicei, situație care ar face tratamentele cosmetice de ameliorare mai dure. Asta nu înseamnă însă că femeia gravidă nu poate să recurgă la tratamente simple cosmetice de întreținere, fără proceduri de extracție a punctelor negre.

Pe de altă parte, în această perioadă delicată, ideal ar fi să se folosească produse naturale, cum ar fi: uleiul de arbore de ceai (benefic în cazul coșurilor și al petelor roșii de pe față); gel de curățare pe bază de uleiuri esențiale de lavandă, portocale și rozmarin (ajută la purificarea tenului). Pentru punctele negre sau tenul gras, o mască cu argilă va face minuni, prin absorbția sebumului și blocarea porilor.

În schimb, după naștere, având în vedere modificările pe care le suferă organismul în perioada celor nouă luni de sarcină, specialista este de părere că un tratament cosmetic se impune, acesta putându-se realiza chiar și la două săptămâni de la fericitul eveniment. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Greșeli de evitat în bucătărie
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Idei pentru micul dejun
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Pot să cresc iepuri pe balcon?
Pagina a fost generata in 2.7509 secunde