Idei pentru micul dejun

571
Idei pentru micul dejun - phpthumbgeneratedthumbnailjpg-1346084973.jpg
Sandviș cu salată de ou
   

Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdețuri și ceapă, se pretează de minune a fi tartinată și servită musafirilor sau scoasă la iarbă verde pentru un picnic. Secretul unui sandviș cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniș integral (graham).Porții: 2. Timp de preparare: 20 minute. Ingrediente: 5 ouă fierte, 3 linguri de maioneză, o ceapă mică roșie sau una verde, o lingură zeamă de lămâie, o lingură frunze de mărar tocate, o 1 linguriță rasă de piper multicolor măcinat, sare după gust, frunze de salată sau rucola, pâine (neagră, de secară, etc) pentru servire. Preparare:Curățați ceapa și ouăle de coajă. Spălați frunzele de salată și puneți-le la zvântat. Prăjiți feliile de pâine. Tocați ouăle cubulețe cu latura de o jumătate de centimetru. Dacă folosiți ceapă roșie, tocați-o fin. Dacă utilizați ceapă verde, tăiați-o rondele fine. Amestecați într-un bol ouăle cu ceapa, maioneza, lingura de zeamă de lămâie, mărarul, sare și piper multicolor. Așezați frunze de salată pe fiecare felie de pâine și peste salată de ouă. Ornați cu ceapă, verdeață sau o jumătate de felie subțire de lămâie.

Salata de ou este mai bună dacă stă minim o jumătate de oră la rece înainte de folosire, pentru a da timp aromelor să fuzioneze. Copiii și femeile însărcinate trebuie să consume cu moderație sau să evite consumul de salată de ou. Avertismentul este valabil și pentru pentru persoanele cu un nivel al colesterolului ridicat.

Clătite cu ciuperci


Clătitele sunt delicioase în orice combinaie, fie că sunt sărate și umplute cu de toate, sau dulci și pudrate. Ușor de făcut și un pic mai greu de întors, clătitele se pot face multe dintr-o dată, se păstrează la rece și se umplu cu bunătăți după bunul plac al fiecăruia. Fie la micul dejun sau ca gustare, clătitele sărate cu umplutură se servesc calde ca plăcinelele sau reci ca rulourile. Porții: 2. Timp de preparare: 15 minute. Ingrediente: 2 clătite sărate, 150 g ciuperci (champignons), o ceapă verde (sau albă), 50 ml de vin alb sec, 50 ml smântână, pătrunjel verde, o lingură de ulei de măsline, 30 g de brânză tare (cacaval), sare, piper. Preparare: Tocați ceapa mărunt și puneți-o la rumenit într-o cratiță în care ai încălzit uleiul. Când devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate bucăți mari și amestecați.După ce scade puțin din zeama pe care au lasat-o ciupercile,  adăugați vinul alb și smântâna și lăsați la foc mic câteva minute. Punei sare și piper după gust. Adăugai pătrunjelul tocat și luai cratița de pe foc. Lăsați ciupercile să se răcorească. Punei umplutura pe jumătate de clătită și închideți clătita. Radeți brânză peste clătită și punei-o 2-3 minute la cuptor. Se servește caldă, cu felii de roșii sau castraveți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Greșeli de evitat în bucătărie
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 28 August 2012
Stire din Cetățenești : Pot să cresc iepuri pe balcon?
Pagina a fost generata in 1.6595 secunde