Rețete pentru masa de Crăciun:

Cozonac moldovenesc

778
Cozonac moldovenesc - b6dcf3ffa5a6710e36bc107d3457e791.jpg
Ingrediente: 1 kg de făină, 10 gălbenușuri, 100 gr unt, 150 ml ulei, 400 gr zahăr, 400 gr nuci, 2 lingurițe de rom, 200 gr de sta-fide, 1/2 litru de lapte, drojdie de bere, 5 linguri mari de cacao.
Mod de preparare: Nucile se dau prin mașină, apoi se încălzește laptele. Într-o jumătate din cantitatea de lapte se adaugă tot zahărul și se lasă la răcit. Se amestecă patru linguri de făină cu cealaltă cantitate de lapte. Se freacă o lingură de zahăr cu o bucată de drojdie de bere (cât încape într-o lingură) și se pune peste amestecul de făină cu lapte. Se amestecă și se lasă la dospit. Peste gălbenușuri se pune sare, apoi se pun gălbenușurile peste făină, se adaugă coca crescută și se frământă. Se pune laptele cald peste făină, se amestecă ouăle în aluat și se frământă cam un sfert de oră, apoi se adaugă ulei și unt. Se frământă timp de o oră aluatul (sau până când începe să facă… bășici), apoi se amestecă nucile măcinate cu cacao și cu stafide. Se toarnă peste amestecul de nuci și cele două lingurițe de rom, apoi se întinde amestecul pe foaia de aluat. Se rulează foaia de aluat prinzând înăuntru umplutura. Se lasă o oră la căldură, pe marginea aragazului. Se unge cu ou, apoi se pune tava la cuptor pentru 45 de minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.287 secunde