Concurs Creșterea prepelițelor, o afacere cu costuri mici

674
Creșterea prepelițelor este cunoscută ca una dintre afacerile profitabile, atât pentru carnea, cât și pentru ouăle acestor păsări, recunoscute nu doar pentru gustul plăcut, cât și pentru calitățile terapeutice. Având în vedere faptul că, la numai 40 de zile, prepelița ajunge la maturitate și începe ouatul, iar productivitatea ei, în cazul unor condiții optime de mediu și hrană, ajunge la circa 90 %, în cazul unei crescătorii cu 500 de capete, asta înseamnă o producție zilnică de 450 de ouă. Pentru această afacere, specia-liștii recomandă următoarele:

1. Spațiu. Crescătoria poate fi amenajată într-o clădire deja existentă (eventual un grajd, pe un coridor, un balcon). Se pot folosi până la șapte cuști suprapuse. Temperatura trebuie să fie relativ constantă (între 10 și 20 C). E nevoie de luminozitate, liniște, trebuie evitați curenții de aer.

2) Timpul alocat îngrijirii este minim. Zilnic se administrază hrană și apă, se culeg ouăle, la 2 - 3 zile se curăță tăvițele de dejecții. O atenție specială trebuie acordată incubării ouălor (intro-ducerea ouălor în incubator de 2-3 ori în 24 de ore, umectarea ouălor din a 14-a zi de incubație) și îngrijirii puilor (asigurarea unei temperaturi optime).

3. În ceea ce privește costurile de producție, acestea sunt mici, deoarece prepelița consumă foarte puțină hrană (25 grame/24 ore dintr-un furaj special), ea având nevoie și de un complex polivita-minic, al cărui preț este accesibil.

4. Alte cheltuieli sunt cele legate de energia electrică, pe care le pu-teți reduce la minimum în cazul utili-zării de becuri economice de 15 W.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Fantezie culinară de vară
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Joi, 16 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Super desert de vară
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui cu lămâie
Pagina a fost generata in 3.2438 secunde