Rețeta zilei

Concurs Fantezie culinară de vară

310
Fantezie culinară de vară - 16iuniereteta-1308237052.jpg
Ingrediente: 2 dovlecei, 2 cartofi, 2 roșii, un ardei gras, o ceapă, 250 g ciuperci proaspete, 2 morcovi, 2 linguri ulei, 100 g sos de roșii, boabe de piper, dafin, cimbru. Pentru sos: 2 căței usturoi pisați, un pumn de mărar, o ceașcă de iaurt.

Mod de preparare: Mai întâi cureți dovleceii, îi tai în felii de juma’ de centimetru și îi frigi pe tigaia grătar. Iei apoi tigaia normală și rumenești ceapa în două linguri de ulei. Când e sticloasă, adaugi cartofii și-i... perpelești cât să se înmoaie. La urmă, adaugi restul de legume: felii de roșii, bucățele de ardei, ciuperci rupte cu mâna și un morcov tăiat cubulețe. După zece minute, oprești focul. Pui pe fundul unei tigăi bețigașe de morcov, iar peste ele așezi feliile de dovlecel. Adaugi sucul de roșii, boabele de piper, frunzele de dafin și cimbrul. Dacă lichidul nu acoperă complet legumele, completezi cu puțină apă. Pui totul în cuptorul încins pentru circa 30 de minute sau până observi că s-au înmuiat cartofii. La sfârșit, pui... fantezia cu dovlecei în farfurii și îi adaugi și un sos făcut din usturoi, iaurt și mărar. Este un deliciu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Joi, 16 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Super desert de vară
Miercuri, 15 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Pulpe de pui cu lămâie
Pagina a fost generata in 2.753 secunde