Pentru sănătatea ta

Cu angina pectorală nu-i de glumit!

859
1
Cu angina pectorală nu-i de glumit! - 13septsanangina-1315930163.jpg
Prin amabilitatea dr. Marin Smarandache, am aflat că în majoritatea cazurilor, angina pectorală se instalează brusc, cu febră și dureri de gât, care se accentuează la înghițit. Amigdalele și cerul gurii sunt roșii, presărate cu puncte albe. Deseori durerea se face simțită la nivelul urechilor.

Există două tipuri de angine: cele de origine virală, care se vindecă spontan, și cele microbiene, datorate streptococului A și care, netra-tate corespunzător, pot să afecteze grav inima, rinichii, pot să ducă la apariția flegmonului amigdalian și a unor abcese periculoase și dureroase sau, în cazuri foarte rare, la apariția unei celulite extensive a gâtului, care poate fi mortală.

Ideal ar fi ca la apariția simp-tomelor bolii să se ceară sfatul medicului, care va stabili originea afecțiunii, după analiza secreției din gât (exudat faringian) și va recomanda antibiotice.

Pe lângă tratamentul medica-mentos, se recomandă consumul de băuturi calde, înfășurarea gâtului sau scoaterea amigdalelor în cazul în care angina se va repeta la intervale scurte de timp. Sperăm ca aceste informații să vă fie utile, stimată doamnă Clara Moscu și vă mulțumim pentru aprecierile la adresa ziarului nostru.

Comentează știrea

Superman
14 septembrie 2011
Pt autor

Nu am crezut ca cineva atit de prost poate sa lucreze la ziar...Nu-mi vine sa cred...Angina pectorala e boala cronica de inima !!!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : "Neică, nimeni nu-i de capul lui în bloc!"
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Și copiii  au migrene
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Clătite olandeze
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Pagina a fost generata in 2.7692 secunde