Cu cât timp înainte se demarează pregătirea nunții?

282
Chiar dacă nu sunteți o persoană foarte exigentă, cu pretenții exagerate, când este vorba despre un eveniment atât de special precum nunta, nimic nu poate fi lăsat la voia hazardului. Iar pentru a avea nunta mult visată, e suficient să aplecați urechile asupra detaliilor sugerate de specialiști, care vă pot ajuta s-o scoateți mai ușor la capăt mai ales dacă începeți pregătirile cel puțin cu jumătate de an înaintea evenimentului.


Cu 3-6 luni înaintea căsătoriei, ocupați-vă de următoarele: l Procurarea obiectelor necesare ceremoniei l Rezervarea fotografului și cameramanului l Rezervarea DJ-ului sau formației l Cumpărarea verighetelor l Finalizarea listei de invitați l Comandarea invitațiilor l Adresarea și transmiterea invitațiilor (de preferință personal) l Alegerea cadoului ce va fi oferit de mire miresei și, respective, de mireasă mirelui l Realizarea unei liste de melodii preferate l Alegerea melodiei primului dans și a tăierii tortului. Cu 1-3 luni înainte de nuntă, aveți în vedere: l Comandarea tortului l Obținerea unor programări la saloane de cosmetică l Obținerea confirmărilor (legate de luna de miere, ținuta de gala, etc.) l rogramarea la Oficiul Starii Civile. Cu 1-3 săptămâni înainte: Aranjați garderoba pentru luna de miere l Anunțați la serviciu că urmează să vă luați liber l Luați legătura cu invitații care nu și-au confirmat prezența, pentru a vă asigura că vor veni sau nu l Pregătiți în plicuri banii pentru ceremonie, biserică, petrecere și celelalte servicii l Mireasa ar trebui să își ia deja rochia, iar mirele și cavalerul de onoare ar trebui să pună la punct detaliile privind costumele pe care le vor purta.

Alte sfaturi utile

1. Veți ieși mai ieftin dacă vă ocupați singuri de ceremonie, dar se poate întâmpla să mai scăpați câte ceva din vedere. Dacă vă hotărâți să apelați la o firmă specializată, asigurați-vă că aceasta vă va oferi serviciile cele mai bune. Cât privește prețul, e loc și de negociere. 2. Este esențial să decideți singuri când și unde doriți să aibă loc căsătoria și petrecerea de după. Nu ar strica să vedeți și cât se va lungi lista invitaților. Stabiliți dacă vreți să faceți în aceeași zi și nunta, și cununia civilă, sau separat, pentru că lucrurile se mai schimbă puțin. 3. Consultați un calendar religios pentru a ști exact dacă în perioada respectivă se pot oficia căsătorii (în post nu sunt permise). Calculați bugetul necesar pentru căsătorie, petrecere, haine, luna de miere, flori, muzică, fotograf, cameraman, tort și alte cheltuieli. 4. După momentul fixării datei nunții, faceți rezervarea pentru locul unde va fi petrecerea. Pentru un grup mai mare de 150 de oameni, rezervarea ar trebui făcută chiar cu un an înainte. Dacă vreți să chemati un fotograf, un cameraman sau un DJ, ar trebui să vă interesați cu patru - șase luni înainte. Chiar și pe timp de criză, lunile de vară sunt foarte aglomerate și dacă nu faceți din timp rezervările s-ar putea să nu mai găsiți locuri libere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cine vă mai poate ridica pensia?
Pagina a fost generata in 1.499 secunde