Veterinarul pe recepție

Cu ce animal de companie puteți călători în străinătate

143
Cu ce animal de companie puteți călători în străinătate - caine-1384406195.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Cornelia Mitea, chiar dacă suntem cetățeni ai Uniunii Europene, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu precizează că nu putem călători, în spațiul comunitar, cu ce animal de companie ne dorim. Totul, din cauză că reglementările în acest sens sunt foarte stricte, singurele animale de companie care își pot însoți stăpânii care călătoresc în UE fiind câinii, pisicile și dihorii domestici. 

Condiții. Pentru a vă putea bucura de compania animalelor, indiferent că este vorba de câini, pisici ori dihori, acestea trebuie să aibă un pașaport european pentru animale de companie. Documentul poate fi emis de către orice medic veterinar și trebuie să ateste că animalul a fost vaccinat împotriva rabiei. Pașaportul european este valabil numai pentru câini, pisici și dihori domestici. Pentru alte animale de companie (ca, de exemplu, iepuri, canari), ar trebui să verificați prevederile legale din țările sau țara în care vă deplasați.

Important! Dacă animalul dumneavoastră de companie nu a împlinit încă trei luni și nu este vaccinat împotriva rabiei, ar fi bine să consultați legislația din țara de destinație sau să cereți ajutorul veterinarului, în acest sens. Dacă transportați un animal de companie în Finlanda, Irlanda, Malta sau Regatul Unit, acesta trebuie tratat împotriva teniei Echinococcus, iar tratamentul trebuie să fi fost aplicat de către un medic veterinar cu 24, până la 120 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul acestor țări, să fie certificat de către medicul veterinar respectiv, în secțiunea corespunzătoare a pașaportului. De asemenea, animalul de companie trebuie să aibă un microcip electronic (sau un tatuaj lizibil realizat înainte de 3 iulie 2011), care să aibă același cod cu cel indicat pe pașaport. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde