Animalul de companie, acomodare cu mirosul bebelușului

90
Animalul de companie,  acomodare cu mirosul bebelușului - 10maianimalcompaniebebe-1368186524.jpg
Copiii adoră animalele și sunt încântați să le aibă în preajmă. În plus, animăluțele îi ajută pe cei mici să devină mai activi și mai drăgăstoși. Chiar și așa, bebelușul nu trebuie lăsat singur în preajma animalului.

Iar dacă aveți un copil mic și vreți să cumpărați un animal de companie, știind cât de benefică este influența acestuia asupra micuțului, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri. Totul, din cauză că într-o casă în care sunt și copii mici și foarte mici, există două riscuri din partea animalului, respectiv cel de agresiune și infecțios.

Mirosul copilului, o problemă

Pornind de la realitatea că animalul de companie, oricât de blând ar fi, este atras, dar și provocat de mișcările dezordonate și bruște ale bebelușului sau speriat de țipetele acestuia, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu atrage atenția că îl poate mușca sau zgâria. Apoi, pe măsură ce crește, copilul începe să meargă și va dori să atingă, să zgâlțâie, să lovească, să tragă de urechi sau coadă animalul de companie, care simțindu-se agresat poate reacționa atacând copilul. Însă, în primele luni de viață, bebelușul explorează lumea înconjurătoare folosindu-se de gură. El ia în mânuțe și introduce în gură tot ce găsește și, în cazul în care este în casă un animal de companie, există riscul ca micuțul să găsească păr și hrană pentru câini, care introduse în guriță constituie un pericol de asfixie - sufocare, înecare.

Pe de altă parte, prima impresie și primul contact între bebeluș și animalul de companie sunt esențiale și de aceea prima lor întâlnire trebuie să decurgă cât mai bine. Așadar, familiarizați animalul cu mirosul bebelușului și înainte de a aduce acasă nou-născutul de la maternitate, este bine ca o hăinuță sau un scutec purtat de bebe să fie pus la dispoziția animalului, pentru ca acesta să-l poată mirosi. Prin miros, animalul se va familiariza cu bebelușul chiar înainte ca el să vină acasă. Și nu în ultimul rând, animalul trebuie consultat periodic de veterinar și vaccinat la timp, pentru a evita riscul îmbolnăvirii celor din jur. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : De ce sunt agitați bebelușii
Pagina a fost generata in 0.3807 secunde